Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ,Στέφος:Ερώτηση “σχετικά με τον ρόλο της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην υπόθεση του Θ. Λιακουνάκου.”

Γ,Στέφος:Ερώτηση “σχετικά με τον ρόλο της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην υπόθεση του Θ. Λιακουνάκου.”

stefosΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Στις 22 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον ρόλο της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην υπόθεση του Θ. Λιακουνάκου.

Όπως είναι γνωστό ο προφυλακιστέος από 1/10/2015 Θ. Λιακουνάκος έχει υπάρξει ιδρυτής του Ομίλου Axon, μεγαλομέτοχος της Euromedica, ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας AXONair και από τους ισχυρότερους προμηθευτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την περίοδο 1996 -2009 το Υπουργείο Άμυνας προμηθεύτηκε από τον κ. Λιακουνάκο εξοπλιστικά που άγγιζαν τα 6 δισ. Ευρώ. Οι κατηγορίες αναφέρονται σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά την περίοδο υπουργίας του κ. Α. Τσοχατζόπουλου. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η off shore εταιρεία Interaction στο Μονακό που συνδέεται με τον Λιακουνάκο έλαβε “μαύρα” από την Ericsson περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύτηκαν στις εταιρείες Highwood και Ρέα, εταιρείες που συνδέονται με τον Ι. Σμπώκο και Α. Τσοχατζόπουλο. Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους και για την υπόθεση της προμήθειας του Συστήματος Ηλεκτρονικού πόλεμου του Στρατού (ΗΣΣ) από την εταιρεία του SONAK (σχετική σύμβαση υπογράφτηκε το 2001, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου) με κατηγορίες για άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε απιστία.

Ο χειρισμός της υπόθεσης Λιακουνάκου από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Ερωτάται επομένως ο Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διαλευκάνει εάν οι ενέργειες της Δικαιοσύνης παρέμειναν πιστές στο γράμμα του Νόμου για την υπόθεση του κ. Λιακουνάκου και πού οφείλεται η παρατηρούμενη αργοπορία και δυστοκία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Επίσης ερωτάται αν υπήρξαν συνεννοήσεις – συναντήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση με δικαστικές αρχές. Τέλος ερωτάται αν η εταιρεία Ericsson έχει καταστεί αστικώς υπεύθυνη από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments