Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Γ.Μπέλλος- Νέα ηχηρή παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την “οδό Νιάρχου”

Γ.Μπέλλος- Νέα ηχηρή παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την “οδό Νιάρχου”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Ως ένα ακόμα επιχείρημα και ως ένα ακόμη ενισχυτικό ντοκουμέντο στις κινητοποιήσεις  για το θέμα της ΟΔΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ, εκτιμά ο Γιάννης Μπέλλος σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ)  πως είναι το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή  διαμαρτυρόμενων κατοίκων επαγγελματιών ,παρά την οδό Νιάρχου,Σεισμοπλήκτων,Κάτω Νεοχωρόπουλου για  την μελέτη της Οδού Νιάρχου.

Η  ανακοίνωση της Επιτροπής 

 

 

  • Νέα ηχηρή παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

 

  • Αναπάντητα τα ερωτήματά του από την ΔΙ.Π.Α (Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) του Υπουργείου

 

  • Ζητείται τήρηση της  Νομιμότητας και άρση των πράξεων κακοδιοίκησης.     

 

Με νέα ηχηρή του παρέμβαση ο Συνήγορος του Πολίτη, που απευθύνεται στον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Ελισάφ  και στην ΔΙ.Π.Α, ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο έργο της οδού Νιάρχου τονίζοντας ότι δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσε με το προηγούμενο από 14-12- 2018 έγγραφό του.

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται για μια ακόμα φορά κυρίαρχα ζητήματα  όπως η έλλειψη «συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού»  της πόλης καθώς  και «στρατηγικής  περιβαλλοντικής εκτίμησης»  των αποσπασματικά πραγματοποιούμενων έργων, που αλλάζουν την μορφή των περιοχών από τις οποίες διέρχονται, επιφέροντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αλλαγές χρήσεων γής.

Επίσης ο Συνήγορος του Πολίτη θέτει εκ νέου το θέμα της σύνδεσης της Νιάρχου με την περιβαλλοντικά μη αδειοδοτημένη Κενάν Μεσαρέ (μέσω της επέκτασης της οδού Βελισαρίου) καθώς το Υπουργείο στην από 10-1-2019 απάντησή του  είχε αρνηθεί την πρόβλεψη αυτής της σύνδεσης, ενώ  από τα στοιχεία του φακέλου της απόφασης τροποποίησης της αρχικής απόφασης Έγκρισης  Περιβαλλοντικών  Ορων σαφώς προκύπτει η σύνδεση των δύο οδών.

Σημειώνεται εδώ ότι,  ο  συντάκτης της εγγράφου απαντήσεως προς τον Συνήγορο του Πολίτη (που αναφέρει ότι δεν προβλέπεται σύνδεση των δύο οδών),  είναι ο ίδιος με τον συντάκτη και υπογράφοντα το έγγραφο με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/53597/1285/13-8-2018 για τη «Διαβίβαση Φακέλου Τροποποίησης της υπ. αρ. 166802/11.3.2013 [ΑΔΑ:ΒΕΔΔ0-ΙΥΘ] Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου της οδού Νιάρχου στα Ιωάννινα, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των διαφοροποιήσεων του οριστικού σχεδιασμού του έργου», γεγονός  που αποδεικνύει, σε κάθε περίπτωση,  ότι ο συντάκτης  τελούσε εν γνώσει της συγκεκριμένης τροποποίησης και της σύνδεσης της Νιάρχου με την Κενάν Μεσαρέ ή οποία (τροποποίηση) άλλωστε προηγήθηκε (της απάντησης) χρονικά.

 

Τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη για μια ακόμα φορά ζητάει από τους αποδέκτες του εγγράφου του, να ενεργήσουν «στην κατεύθυνση τήρησης της νομιμότητας και άρσης των πράξεων κακοδιοίκησης».

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments