Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Οι παραγωγοί χάνουν χρήματα από τη συνδεδεμένη ενίσχυση για  εσπεριδοειδή. 5 εκ. € επιστρέφονται στην Ε.Ε  

Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Οι παραγωγοί χάνουν χρήματα από τη συνδεδεμένη ενίσχυση για  εσπεριδοειδή. 5 εκ. € επιστρέφονται στην Ε.Ε  

stil-thumb-largeΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με αφορμή επίκαιρη ερώτησή  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά “με τη χαμηλή συνδεδεμένη ενίσχυση στα εσπεριδοειδή”  από το Γραφείο του  Βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου ,ανακοινώθηκαν τα εξής:

(Το link με το video της ερώτησης είναι:

httpssss://youtu.be/RzLvDV4vw98)

 

“Κονδύλια επιστρέφονται ως αδιάθετα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να δοθούν στους πορτοκαλοπαραγωγούς.Ο Γιώργος Στύλιοςεπαναφέρει το θέμα της χαμηλής συνδεδεμένης ενίσχυσης για πορτοκάλια προς χυμοποίηση, με νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, η συνδεδεμένη ενίσχυση προκύπτει από τον λόγο του ετήσιου ποσού που διατίθεται για τη συγκεκριμένη ενίσχυση: α) είτε προς τα στρέμματα αναφοράς, δηλαδή ενδεικτική τιμή, β) είτε προς τα επιλέξιμα καλλιεργηθέντα του συγκεκριμένου έτους,δηλαδή πραγματική τιμή.

Ο προϋπολογισμός του έτους 2015 στη συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση ανέρχεται στα 9 εκ. €. Ηενδεικτική  τιμή είναι 32 € ενώ η πραγματική τιμή είναι 80 € ανά στρέμμα.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιλέγει να πληρώσει τη συγκεκριμένη ενίσχυση με βάση την ενδεικτική τιμή. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης,πάνω από 5 εκ. € μείνουν αδιάθετα. Τα χρήματα θααυτά θα τα στερηθούν οι Έλληνες αγρότεςκαι θα επιστραφούν  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κυβέρνηση θα μπορούσε να πληρώσει με βάση την πραγματική τιμή όπως έχει πράξει για τηβιομηχανική ντομάτα, το ροδάκινο και για άλλα προϊόντα. Χρησιμοποιεί 2 μέτρα και 2 σταθμά αδιαφορώντας για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών καταλήγει ο κ. Στύλιος. Στρέφει την πλάτη στους αγρότες της Άρτας. Με τις πολιτικές της πλήττει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Μήπως κάτι στραβό γίνεται;”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments