Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δέσμευση Θωμά Μπέγκα για νέα έργα 15 εκατ. που ολοκληρώνουν τις υποδομές στις περιοχές επέκτασης του Σχεδίου Πόλης

Δέσμευση Θωμά Μπέγκα για νέα έργα 15 εκατ. που ολοκληρώνουν τις υποδομές στις περιοχές επέκτασης του Σχεδίου Πόλης

Σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

Για πρώτη φορά η εισφορά των πολιτών επέστρεψε πολλαπλάσια στους ίδιους με έργα 6,5 εκατ

Στις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, στις περιοχές επεκτάσεως του Σχεδίου Πόλης, που στερούνταν για δεκαετίες βασικές υποδομές, υλοποιήθηκαν ή εξελίσσονται, 12 εργολαβίες 6,5 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά η σημερινή  Δημοτική Αρχή  «επέστρεψε» με έργα σε χιλιάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, την εισφορά τους σε χρήμα.  Διαχειρίστηκε με πολιτική ευαισθησία και κυρίως πολιτική εντιμότητα τα χρήματα τους και τα πολλαπλασίασε. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας ανέλαβε -για τη νέα δημοτική περίοδο- τη δέσμευση ολοκλήρωσης των υποδομών στις περιοχές επεκτάσεως του Σχεδίου, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων ύψους 15 εκατ. ευρώ το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή.

Η επέκταση του σχεδίου πόλης για περιοχές όπως Λασπότοπος, Βοτανικός, Βρυσούλα, Νέα Ζωή, Δροσιά-Πεντέλη, Καλλιθέα-Αγία Τριάδα, Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Κιάφα-Συρράκο, Καρδαμίτσια, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Κατσικά, Λόφος Βελισσαρίου και Πεδινή, δεν συνδυάστηκε με την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για να είναι μια πόλη βιώσιμη για τους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών αυτών και ποτέ ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είχε «επιστρέψει» στο παρελθόν με έργα, την εισφορά σε χρήμα που εισέπρατε από τους δημότες.

Αυτή η Δημοτική Αρχή στα 4,5 χρόνια έστρεψε το ενδιαφέρον της στις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και ανέπτυξε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης 12 έργων και ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής σε όλες αυτές τις περιοχές.

Εκκίνηση δύο νέων έργων

Για να σηματοδοτήσουν με την παρουσία τους την εκκίνηση δύο νέων εργολαβιών ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Κάτω Νεοχωρόπουλο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Έργων, Γιάννης Λιόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπακόλα και Γωγώ Γιώτη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρόπουλου Αρσένης Κάτσενος καθώς και τοπικοί Σύμβουλοι, αλλά και κάτοικοι από την περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας μίλησε στα μέσα ενημέρωσης εκπροσωπώντας το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, δεδομένων των περιορισμών εμφανίσεων στα ΜΜΕ που έχουν Θωμάς Μπέγκας και Γιάννης Λιόντος ως υποψήφιοι.

Ο κ. Μανταλόβας έκανε γνωστό πως τα χρήματα που εισέπραξε ο δήμος Ιωαννιτών από το 2014 έως το τέλος του 2018 από εισφορές των κατοίκων είναι 2 εκατ ευρώ.

«Σίγουρα αυτά τα χρήματα ήταν πολύ λίγα για να καλύψουμε ένα μέρος των τεράστιων αναγκών. Γι’ αυτό ως Δημοτική Αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να επιστρέψουμε πολλαπλάσια χρήματα μέσα από έργα για όλες αυτές τις περιοχές. Στο διάστημα των 4,5 χρόνων δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε 12 εργολαβίες προϋπολογισμού 6.5 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Σήμερα  με την παρουσία μας στο Κάτω Νεοχωρόπουλο σηματοδοτούμε την εκκίνηση δύο ακόμη πολύ σημαντικών εργολαβιών προϋπολογισμού 1,6 εκ ευρώ», είπε ο Αντιδήμαρχος

Απαντώντας στην ρητορική όσων μιλάνε για … προεκλογικά έργα, ο κ. Μανταλόβας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν προεκλογικά έργα, υπάρχουν προεκλογικές υποσχέσεις. Τα έργα που αναφερόμαστε υλοποιούνται, έχουν διασφαλισμένους πόρους και εγκατεστημένες εργολαβίες. Κι αυτό που σίγουρα θα μείνει με αυτή τη Δημοτική Αρχή στη σημερινή  και στην επόμενη δημοτική θητεία, είναι έργα χρήσιμα για τους πολίτες».

Δέσμευση για νέα έργα 15 εκατ.

Οι ελλείψεις υποδομών στις περιοχές επεκτάσεως του Σχεδίου είναι τέτοιες που δεν αρκούν τα έργα που υλοποιούνται για να «επουλώσουν» πληγές δεκαετιών. Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δεσμεύτηκε σήμερα για την ολοκλήρωση των υποδομών στη νέα δημοτική περίοδο.

«Θέλω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Θωμά Μπέγκα να αναλάβουμε μία δέσμευση για την επόμενη θητεία: τα χρήματα που ως δημοτική αρχή βρήκαμε με κόπους την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δεσμευόμαστε ότι θα τα πολλαπλασιάσουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη το έχουμε επεξεργαστεί και δεσμευόμαστε απέναντι σε χιλιάδες πολίτες ότι θα το υλοποιήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια», είπε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας

Εξήγησε πως η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 15 εκετ ευρώ για την επόμενη θητεία για τις περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πέντε «πηγές» : από τις εισφορές των κατοίκων σε χρήμα, από  ίδιους πόρους του Δήμου, από πόρους του ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και αν χρειαστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Είναι σίγουρο πως αυτό το πρόγραμμα των 15 εκατ ευρώ με αναλογία 60% για την πόλη και 40% για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα θα κλείσει στο σύνολο του τις αναγκαίες υποδομές που έχουν χιλιάδες κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές. Το πρόγραμμα έργων θα αφορά απαλλοτριώσεις, διανοίξεις δρόμων, κατασκευή δικτύων για όμβρια, οδοστρωσία, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό».

«Τα προηγούμενα 4,5 χρόνια  κάναμε πολλά για να βελτιώσουμε τις συνθήκες που διαβιούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Με πολιτική ευαισθησία αλλά κυρίως με πολιτική εντιμότητα διαχειριστήκαμε τις εισφορές των συμπολιτών μας. Δεσμευόμαστε ότι στην επόμενη θητεία θα κάνουμε ακόμα περισσότερα και με ένα πρόγραμμα ύψους 15 εκατ ευρώ αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλές δεκαετίες θα ολοκληρωθούν στο σύνολο τους», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, μεταφέροντας τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.”

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments