Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δήλωση Δημάρχου για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Δήλωση Δημάρχου για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

61758862

 

Στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, αλλά και τις συζητήσεις που είχε σήμερα με την αποστολή δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Ισραήλ

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, σε κάθε συζήτηση που γίνεται για το «τουριστικό προϊόν» της περιοχής μας  «αναδεικνύεται η αναγκαιότητα αναβάθμισης της πτητικής ικανότητας του αεροδρομίου Ιωαννίνων».

Υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει μία «μάχη» για την επίτευξη αυτού του στόχου και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε αυτή τη ‘μάχη’ με όλες μας τις δυνάμεις».

Οι συζητήσεις που είχε ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Υποδομών, στόχευαν στο να «ξανα-ανοίξουμε την ατζέντα του αεροδρομίου και με τη νέα πολιτική ηγεσία», όπως είπε.

Χαρακτήρισε  «ευχάριστη εξέλιξη» την αλλαγή ηγεσίας στην  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διότι –όπως σημείωσε χαρακτηριστικά – «η συνεργασία μας με την προηγούμενη ηγεσία της ΥΠΑ, δεν ήταν καθόλου δημιουργική»

Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα αυτό που συμφωνήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών είναι να υπάρξει μια ολιγοήμερη αναμονή  για την εγκατάσταση της νέας ηγεσίας της ΥΠΑ και την ενημέρωση της, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια μια νέα συνάντηση εργασίας για το θέμα της πτητικής αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

«Έχουμε πει επανειλημμένα πως είναι θέμα απλής λογικής η πτητική αναβάθμιση του αεροδρομίου.  Γιατί αν δεν φροντίσουμε πάνω στο  αεροδρόμιο Ιωαννίνων να  σχεδιάζουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τότε ένα αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί μόνο τη γραμμή Αθήνα-Γιάννενα-Αθήνα, δεν θα είναι βιώσιμο. Από την πρώτη συζήτηση που είχα με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών θεωρώ ότι αυτό έγινε κατανοητό και στη βάση αυτή περιμένουμε τις καινούργιες εξελίξεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί καταρχήν θετικό το ότι μετά τις επίμονες πιέσεις, η προηγούμενη ηγεσία της ΥΠΑ συμπεριέλαβε τελικά το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Horizon το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη συστημάτων προσέγγισης για την αναβάθμιση της πτητικής ικανότητας του Αεροδρομίου. Τα Γιάννενα -ως γνωστόν -απουσίαζαν αρχικά από αυτό το σχεδιασμό που αφορά, τελικά, τέσσερα αεροδρόμια: Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης και Κω.

Αυτό που έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ως πιεστικό αίτημα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, είναι η διασφάλιση ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα για την εγκατάσταση σύγχρονων οργάνων προσέγγισης.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Ιωαννιτών, δια του Αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα, θα συμμετάσχει μεθαύριο στην παρουσίαση-ενημέρωση  επί θεμάτων που αφορούν Ground Based Augmentation Systems – GBAS που θα γίνει στην ΥΠΑ σε συνεργασία με τη EUROCONTROL.

Διαπιστώνεται ότι η ΥΠΑ – που έχοντας απορρίψει το ILS, αρνούνταν συστηματικά μέχρι τη σύσκεψη εργασίας το Νοέμβριο του 2014 να εξετάσει οποιοδήποτε άλλο σύστημα προσέγγισης– πλέον διερευνά τις εναλλακτικές δυνατότητες, που ο Δήμος Ιωαννιτών με τη συνδρομή των δικών του εμπειρογνωμόνων υποδείκνυε ότι υπάρχουν.  Κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται επίσης , καταρχήν, ως μια θετική προσέγγιση.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι η  Δημοτική Αρχή τελεί σε αναμονή της συνάντησης με τη νέα ηγεσία της ΥΠΑ.

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments