Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα(ΣΥΡΙΖΑ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Άρτα-Η Άρτα έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα(ΣΥΡΙΖΑ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Άρτα-Η Άρτα έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου στην έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, ο κ. Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην εξής δήλωση:

Το κύριο μήνυμα που στάλθηκε με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, και την ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Ηπείρου για την προοπτική ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η βούληση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για αλλαγή της εικόνας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην Άρτα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει όσα έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα και όσα είχαν ανακοινωθεί και στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο τον Οκτώβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη δημιουργία ενός ισχυρού βραχίονα τμημάτων με έδρα την Άρτα, στη βάση ενός ενοποιημένου ακαδημαϊκού χώρου και αναβάθμισης της επιστημονικής έρευνας.

Με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, της Σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, η Άρτα έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments