Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήμαρχος Ηγουμενίτσας: ΩςΈλληνες δεν ξεχνούμε την ιστορία μας

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας: ΩςΈλληνες δεν ξεχνούμε την ιστορία μας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας:
«Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίζει τα δραματικά γεγονότα των σφαγών, των λεηλασιών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το κίνημα των Νεότουρκων, μετά την καταστροφή του 1922.
Στη Νέα Σελεύκεια και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας κατοικούν απόγονοι εκείνων, οι οποίοι, παρά τις αντιξοότητες έδωσαν τη μάχη τους προκειμένου να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Πηγή της δύναμής τους αποτέλεσαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί τους, λαμπρές προσωπικότητες του παρελθόντος, όπως ο Όμηρος και ο Ηρόδοτος , ο Μέγας Βασίλειος και Γρηγόριος ο Θεολόγος και άλλοι.
ΩςΈλληνες δεν ξεχνούμε την ιστορία μας. Γι΄αυτό οφείλουμε όλοι μας να ενθυμούμαστε τα ιστορικά εκείνα γεγονότα, που διαμόρφωσαν την εθνική μας ταυτότητα. Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων εκείνων που βασανίστηκαν, που σφαγιάστηκαν, αλλά και εκείνων που οδηγήθηκαν σε ξεριζωμό, έχοντας πάντα στα χείλη εκείνο που γεννά ελπίδα: «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments