Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ζίτσας: Ξεκινούν τα έργα ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ

Δήμος Ζίτσας: Ξεκινούν τα έργα ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ

Σε ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας αναφέρονται τα εξής:

“Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Δημοτική Αρχή Ζίτσας τις διαδικασίες για την κατασκευή των μεγάλων έργων ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα έργα προϋπολογισμού άνω των 3,5εκατ.ευρώ αντικαθιστούν δίκτυα 40-50 ετών τα οποία δημιουργούσαν με τις καθημερινές τους βλάβες, τεράστια προβλήματα.

Μετά και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των δύο έργων από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη  Πλιάκο και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.

Ο Δήμαρχος με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων  αναφέρει: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που τρέξαμε τις διαδικασίες και καταφέραμε να υλοποιούμε έργα, που είχαν ενταχθεί στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες για ακόμη μία φορά, αποδεικνύουμε πως είμαστε η Δημοτική Αρχή των έργων και όχι των λόγων. Δουλεύουμε διαρκώς για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των δημοτών με έργα που έλλειπαν εδώ και δεκαετίες σε βασικές υποδομές, όπως είναι η ύδρευση στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών».

ΤΑ ΕΡΓΑ

Το έργο «Αντικατάσταση Εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 2.161.290,32 ευρώ με ανάδοχο την «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.»,  περιλαμβάνει παρεμβάσεις (τοποθέτηση νέου αγωγού, φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού του δικτύου κ.α.) στα εσωτερικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων:

Βερενίκης(Οικισμοί: Βερενίκη, Κάτω Βερενίκη, Βεντερίκος & Παλαιοχώρα)

Δοβλάς (Οικισμοί: Δοβλά & Φτέρη) και

Ζαλόγγου   (Οικισμοί: Ζάλογγο & Κάτω Ζάλογγο).

Το έργο «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ με ανάδοχο την «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.»  περιλαμβάνει παρεμβάσεις (Δεξαμενές, Αντλιοστάσια, Εξωτερικά και Εσωτερικά Δίκτυα) στις Τ.Κ. Βουτσαρά, Κουρέντων,. Χίνκας, Γρανίτσας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Πολυδώρου και Ραδοβιζίου.

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι».

Με την ολοκλήρωση τους:

  • Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.
  • Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, οι οικισμοί της Δ.Ε. Μολοσσών.
  • Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.
  • Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.
  • Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα 40 ετών.”

 

Δείτε Επίσης

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Εκείνη” στο Photometria Photography Center (PPC)

Εγκαίνια: 8 Μαρτίου, στις 20:00 Διάρκεια: 8-31 Μαρτίου 2024 Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή: 17:00-21:00  Είσοδος: Ελεύθερη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments