Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ιωαννιτών: Παρακωλυτική η στάση της «Νέας Εποχής» στο έργο της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Ιωαννιτών: Παρακωλυτική η στάση της «Νέας Εποχής» στο έργο της Δημοτικής Αρχής

Στο σημείο να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 461/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συγκρότηση Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων», κάτι που επηρεάζει άμεσα και τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, έφτασε η μανία της παράταξης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατά της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της συγκεκριμένης Επιχείρησης.

Σε πολιτικό επίπεδο, παρά τις επανειλημμένες δημόσιες εκκλήσεις μας, μας εκπλήσσει τόσο η εμμονή όσο και η άρνηση της συγκεκριμένης παράταξης να αναφέρει ποιο από τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ θεωρεί ότι δεν είναι στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας της, ή τη δεσμεύει πολιτικά στην άσκηση των καθηκόντων της από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Απευθυνόμενοι στους γιαννιώτες πολίτες τους καλούμε να αξιολογήσουν και οι ίδιοι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τελευταίου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της και να βγάλουν και οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους.

Έτσι, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν κι οι ίδιοι ότι αυτά αφορούσαν το καλό της Επιχείρησης και των ιδίων και πως δεν έχουν καμία σχέση με σενάρια συνομωσίας.

Ειδικά όμως, απάντηση πρέπει να δώσει η «Νέα Εποχή» και στους Δημότες των Ιωαννίνων στο γιατί με τις ενέργειες της προσπαθεί να ακυρώσει και την  απόφαση για το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, αυτό της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.

Του σημαντικότερου περιβαλλοντικού έργου που θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΙ κι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της  Επιχείρησης το οποίο η δική μας Δημοτική Αρχή αφήνει ως παρακαταθήκη.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα «νέα ήθη» της «Νέας Εποχής» δεν υπηρετούν το συμφέρον του Δήμου.

Αντίθετα η μανία της βλάπτει σοβαρά τους συνδημότες μας.

Ας απολογηθεί λοιπόν η ίδια.

Σε ότι αφορά το νομικό σκέλος, η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, ακυρώνει εκείνη του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα άκρως τυπικό (τυπολατρικό λόγο)  για δήθεν έλλειψης αιτιολογίας αναφορικά για την ανάγκη ανασυγκρότησης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.

Μιας απόφασης που αφορούσε μια διαδικαστική ενέργεια αντικατάστασης αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.

Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΙ προτίθενται να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και δηλώνουν σίγουροι για το νόμιμο των ενεργειών τους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments