Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ιωαννιτών: “Συνεργασία για τη συστέγαση στο Καπλάνειο”

Δήμος Ιωαννιτών: “Συνεργασία για τη συστέγαση στο Καπλάνειο”

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την συστέγαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο Καπλάνειο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.

Οι γονείς ζητούν μία επιπλέον αίθουσα ώστε η Ε’ Τάξη να λειτουργήσει με τρία τμήματα.

Στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν ωστόσο η κατανομή των μαθητών σε τμήματα και αίθουσες δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015 επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση και δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή.

«Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό Χατζηκώστα. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου είναι συνεχής και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρων στο συγκρότημα. «Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει το ίδιο το σχολείο», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Ματθαίος Μάνθος με δηλώσεις του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία.

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments