Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αρταίων

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αρταίων

syskepsi gia koinoniko pantopoleio1

«Ο στόχος είναι η συμμετοχή και η συνεργασία  Δήμου, φορέων και επιχειρήσεων ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και   ΙΣΟΤΙΜΑ»

Με στόχο τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή συλλόγων, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του Δήμου, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία του, έτσι ώστε να συνεισφέρει ενεργά, στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήτονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας κ. Κωνσταντίνος Πατήλας, η  Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Μωραϊτη, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων Άρτας κ. Πλακιάς,  Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άρτας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Τριτέκνων του Νομού Άρτας κ. Χρήστος Γιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκτων Άρτας κ. Μπούκα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας κ. Νίκος Λύτρας, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας κ. Λεωνίδας Τσιαντής, ο Πρόεδρος της εταιρίας «Νερά Κωστηλάτας» κ. Παναγιώτου, ο πρόεδρος των Γαλακτοκομικών προϊόντων «Καράλης» κ. Σπύρος Καράλης , ο Πρόεδρος των Σούπερ Μάρκετ «Αγγέλης» κ. Χρήστος Αγγέλης  και ο Πρόδρος των Σούπερ Μάρκετ «Άριστα» κ. Σίσκας, ενώ στηρίζει την προσπάθεια αυτή και ο Πρόεδρος της εταιρίας αλλαντικών «ΒΙΚΗ» κ. Νίκος Παπαγιάννης

Στη συνάντηση αυτή έγινε τοποθέτηση από όλους τους συμμετέχοντες , όπου τονίστηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, καθώς οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, καθιστούν τη λειτουργία του πιο αναγκαία από ποτέ. Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επίσης τονίστηκε ότι, σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η σωστή συνεργασία από όλους τους φορείς και επιδίωξή του είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση, τη υποστήριξη στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών. Να προβάλει, να κινητοποιήσει  και να ευαισθητοποιήσει, με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες του πληθυσμού της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις  κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του Δήμου και ιδιαίτερα να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

 Για την ιδέα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε : «Προεκλογική μας δέσμευση, ήταν η δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το Δήμο μας, καθώς ευαισθητοποιημένος στις δύσκολες κατά κοινή ομολογία δημοσιονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας, επιβάλλουν έναν ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος είναι, η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και εθελοντών πολιτών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινά, για να προσφέρει σε άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας.

Με βάση τις αρχές του  εθελοντισμού και του ανθρωπισμού και  μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών με την υιοθέτηση αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων για τους δικαιούχους ο Δήμος Αρταίων θα συγκροτήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο οποίος θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου.


Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω  την Εκκλησία, τον Ερυθρό Σταυρό και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που παραβρέθηκαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και στόχος μας είναι  να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων, φορέων και εθελοντών που θα συμμετέχουν στη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και  ΙΣΟΤΙΜΑ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments