Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δημοτική παράταξη “ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”-ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Δημοτική παράταξη “ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”-ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

gisnninaΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ” αναφέρονται τα εξής:

“Με τις σημερινές χιονοπτώσεις στα Ιωάννινα, φάνηκε για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια της Δημοτικής μας Αρχής. Μιας Δημοτικής Αρχής που είναι πρώτη στην επικοινωνία, πρώτη όπου βγαίνουν φωτογραφίες, αλλά απούσα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Μιας Δημοτικής Αρχής του φαίνεσθαι και όχι του πράττειν.

Ρωτάμε λοιπόν:

Ήξεραν από το Δήμο ότι επίκειται σοβαρό κύμα κακοκαιρίας δυο μέρες πριν; Είχαν ειδοποιηθεί από όλες τις πηγές; Τι έπραξαν, με δεδομένο ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε τα ανθρώπινα ούτε τα τεχνικά μέσα, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Ελάχιστα! Αρκέστηκαν στο να βγάλουν τα μηχανήματα του Δήμου και μάλιστα αργά. Ζήτησαν την βοήθεια των ιδιωτών ιδιοκτητών μηχανημάτων που είναι ουσιαστικά στην ανεργία; Δυστυχώς μόνο σε ελάχιστους απευθύνθηκαν. Και μη μας πουν ότι δεν έχουν να τους πληρώσουν αφού υπερηφανεύονται ότι έχουν στα ταμεία 20 εκατομμύρια «μαξιλαράκι».

Οι κεντρικοί δρόμοι μέσα στην πόλη σε τι κατάσταση είναι; Στις συνοικίες, όπως στους Αμπελοκήπους, τα Καρδαμίτσια, την Καλούτσιανη, το Σταυράκι κ.ά., υπάρχει πρόσβαση; Οι δρόμοι προς  όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι ανοικτοί;

Και τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες που η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο αναμένεται να κατέβει στους -8ºC; Αναφέρει η Δημοτική Αρχή, ως δικαιολογία, ότι τέτοια κακοκαιρία είχε να πλήξει την πόλη πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο η κακή διαχείριση μιας χιονόπτωσης, ήταν και οι πλημμύρες, οι σεισμοί και γενικά όλες οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η πόλη στις οποίες οι Δημοτικοί μας Άρχοντες βαθμολογήθηκαν «κάτω από τη βάση».

Κι ενώ ο κος Δήμαρχος Ιωαννίνων μιλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για «μάχη» με το χιόνι και θριαμβολογεί, εν είδει πολεμικού ανακοινωθέντος, οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, της πόλης αλλά, κυρίως, των περιφερειακών οικισμών, αισθάνονται ότι ζουν σε ένα άλλο σύμπαν.

Όσον αφορά στον κ. Νάστο, τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο, ακούγοντάς τον σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι η πόλη των Ιωαννίνων έχει έναν μόνο δρόμο, την οδό Χατζηκώστα-Δουρούτης. Ιδιαίτερα αναποτελεσματική διαχείριση για 20 εκχιονιστικά μηχανήματα.

Δεν μένει όμως η Δημοτική αρχή στις ανακοινώσεις αυτές παρά συνεχίζει και προτρέπει τους δημότες να προμηθευτούν μόνοι τους αλάτι από το εργοτάξιο του Δήμου χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο μη ρεαλιστικό είναι αυτό καθώς θα πρέπει ο πολίτης να μπορεί να μετακινήσει το αυτοκίνητο του!

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της στην διαχείριση κρίσεων με πολιτικές ανακοινώσεις και θριαμβευτικά δελτία τύπου. Να την ενημερώσουμε όμως πως οι πολίτες βλέπουν στην καθημερινότητά τους, την αναποτελεσματικότητα των χειρισμών της, υποφέρουν από αυτήν και, όταν έρθει ο καιρός, θα εκφράσουν σαφώς και έντονα την δυσαρέσκειά τους.”

 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ, 11-1-2017

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments