Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων: «Παλαιά Φαρμακοδοχεία: Υλικά κατασκευής και Μορφή»

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων: «Παλαιά Φαρμακοδοχεία: Υλικά κατασκευής και Μορφή»

marsellos

Την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00 το μεσημέρι, η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο», διοργανώνει διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια) με ομιλητή τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μάριο Μαρσέλο.

Τίτλος της Διάλεξης – Παρουσίασης
«Παλαιά Φαρμακοδοχεία: Υλικά κατασκευής και Μορφή»

Τα φαρμακοδοχεία αποτελούν ιστορικά τεκμήρια για την εξέλιξη της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής, από τις απαρχές της πορείας του Ανθρώπου πάνω στη Γη.
Ο κ.  Μ.Μαρσέλος θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή των φαρμακοδοχείων, ως χρηστικών αντικειμένων αλλά και ως έργων τέχνης που κοσμούσαν τα ράφια των φαρμακείων μέχρι τα μέσα του 20ου αι. Η ομιλία του θα εστιαστεί κυρίως στο υλικό και στον τρόπο κατασκευής των φαρμακοδοχείων, με την παρουσίαση χαρακτηριστικών δειγμάτων από ξύλινα, πήλινα και υάλινα δοχεία και φιάλες.

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments