Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Διακριβώθηκε η δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας

astynomiajpegΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 27 και 27 ετών, μελών της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις υποθέσεις κλοπών

Διακριβώθηκε, κατά τη διάρκεια εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 27 και 27 ετών, μελών της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο  της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, από τον Μάρτιο του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών ενώ ως προς τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν κυρίως μονοκατοικίες, διαρρηγνύοντας παράθυρα ή πόρτες και δρούσαν πρωινές ώρες.

Μέχρι στιγμής, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες διέπραξαν τις παρακάτω  κλοπές – διαρρήξεις:

  • πρωινές ώρες της 03-03-2016 στην Πέτρα Πρέβεζας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • πρωινές ώρες της 27-07-2016 στην Αμφιθέα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • πρωινές ώρες της 14-09-2016 στους Πλησιούς Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • πρωινές ώρες της 19-09-2016 στους Πλησιούς Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και είδη ρουχισμού.

Τέλος, όπως εξακριβώθηκε οι δράστες είχαν παραδώσει μέρος των κλοπιμαίων στον 17χρονο ημεδαπό.

Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων.

 

 

Δείτε Επίσης

Στοχευμένοι έλεγχοι σε φορτηγά στην Ιονία οδό

Αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments