Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Διανομή μήλων σε ιδρύματα, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε σχολεία των Ιωαννίνων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διανομή μήλων σε ιδρύματα, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε σχολεία των Ιωαννίνων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Μια μεγάλη ποσότητα μήλων – 52 τόνους- έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Ιωαννιτών από Συνεταιρισμούς Παραγωγών και πρόκειται να διανεμηθούν αύριο σε ιδρύματα, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε σχολεία των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, πλην του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει σε δέκα μέρες περίπου μια νέα διανομή φρούτων και στη συνέχεια χυμών, αυτή τη φορά για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο πως θα προχωρήσει η διανομή, αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Οδυσσέας Πότσης και η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί εξασφαλίσαμε ποσότητες φρούτων και για τα περιφερειακά σχολεία. Είναι σημαντικό τα αγαθά της γης να φτάνουν στον κόσμο για να ενισχύσουμε έτσι και το εισόδημα των παραγωγών», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα κι αυτό είναι το επιτακτικό αίτημα των καιρών», τόνισε ο κ. Πότσης.

Από την πλευρά της η κ. Ζηκίδου απαρίθμησε τους ωφελούμενους της διανομής:

-σχολεία των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων (εκτός Δήμου Ιωαννιτών)

-δικαιούχοι της κάρτας ανθρωπιστικής κρίσης

-δικαιούχοι κάρτας προγράμματος επισιτισμού

-ιδρύματα

-κοινωνικά παντοπωλεία

-άτομα που βιώνουν οικονομικά προβλήματα και δεν διαθέτουν κάρτα.

 

Σε ποιους και πως θα γίνει η διανομή

Η διανομή των μήλων θα γίνει αύριο Πέμπτη από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, σε δύο σημεία

-Στον χώρο του Πανηπειρωτικού σταδίου θα παραλαμβάνουν τα φρούτα οι Δήμοι που στη συνέχεια με ευθύνη τους θα τα διαθέσουν στα σχολεία τους αλλά και σε οικογένειες που γνωρίζουν από τις καταγραφές τους ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο δεν διαθέτουν κάρτα επισιτισμού.

Στο σημείο αυτό θα διανεμηθούν 32 τόνοι μήλα από τον συνεταιρισμό παραγωγών Νάουσας.

-Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας στην Περίβλεπτο, επίσης από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι θα παραλάβουν 20 τόνους μήλα από τους συνεταιρισμούς Βέροιας και Επισκοπής, όλοι οι κοινωνικοί φορείς που μετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη του προγράμματος Επισιτισμού με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών. Οι φορείς θα διαθέσουν με ευθύνη τους τα φρούτα στους ωφελούμενους του προγράμματος του κάθε φορέα.

-Για πρώτη φορά θα γίνει διανομή υλικών αγαθών στους κατόχους της κάρτας από το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)». Παρ’ ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εφαρμογή του, ο Δήμος Ιωαννιτών εντάσσει και όσους έχουν παραλάβει ήδη την κάρτα στη διανομή.

Έτσι οι κάτοχοι της κάρτας μπορούν να προσέρχονται αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή στο χώρο της Περιβλέπτου, όπου συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών με τη στήριξη της εκκλησίας θα διανέμουν τα φρούτα και στους δικαιούχους της κάρτας επισιτισμού.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments