Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαχρονικοί δεσμοί φιλίας Ιωαννίνων και Αγ. Νάπας

Διαχρονικοί δεσμοί φιλίας Ιωαννίνων και Αγ. Νάπας

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 2

(Ο Δήμαρχος Αγ. Νάπας Γιάννης Καρούσος με τον Κωνσταντίνο Γκόγκο και τον Θανάση Μανταλόβα κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ)

Την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 προώθησε αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών που συμμετείχε στο 31ο  Φεστιβάλ της αδελφοποιημένης πόλης της Κύπρου

 Τους πολύχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, που διατηρούνται από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων το 1997, ανανέωσαν και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών με τον Δήμο Αγίας Νάπας Κύπρου.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου συμμετείχε στο 31ο  Φεστιβάλ της κυπριακής πόλης στο διάστημα 24 – 27 Σεπτεμβρίου, ένα άρτιο οργανωτικά φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες και περιλάμβανε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η επίσκεψη στην Κύπρο έδωσε τη δυνατότητα προβολής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 με τον Δήμαρχο Αγ. Νάπας Γιάννη Καρούσο να εκφράζει τη θερμή του υποστήριξη στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών.

Τη θερμή υποδοχή του πολυπληθούς κοινού είχε και η συμμετοχή στο φεστιβάλ του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών με ομάδα χορευτών και χορευτριών να παίρνει μέρος στις κύριες και τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ. Οι χορευτές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών συμμετείχαν και στην εκδήλωση για την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ Γκίνες στο οποίο καταγράφηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή χορευτών που χόρεψαν  ταυτόχρονα και ομοιόμορφα το Ζεϊμπέκικο για 5 λεπτά, με τη συμμετοχή 754 ατόμων συνολικά.

Αντιπροσωπεία του Πνευματικού Κέντρου τέλος, επισκέφτηκε τον οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, στην πόλη της Πάφου και είχε την ευκαιρία ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τον θεσμό.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments