Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων οργανώνει, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Μουσείου Αργυροτεχνίας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ειδικά σχεδιασμένες δράσεις ευαισθητοποίησης για ομάδες παιδιών στο χώρο του Ιτς Καλέ.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 10.00 πμ έως τις 14:00 μμ και συνεχίζονται στις 16:00-18:00 μμ. Σύνολο παιδιών που θα ενημερωθούν 210.

Στις 11:00 πμ ώρα στην πλατεία Μαβίλη στο Μώλο, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων οργανώνει σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ, επίδειξη λειτουργίας των αυτόνομων σκαφών, στα πλαίσια του προγράμματος Horizon 2020, INCATCH. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων και αποδοτικών συστημάτων, τεχνολογιών και υπηρεσιών παρακολούθησης των υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής. Η επίδειξη στοχεύει στην ενημέρωση των φορέων σχετικά με τη διαχείριση, παρακολούθηση και προστασία των επιφανειακών υδάτων στην Ελλάδα.

Καλούμε τους φορείς και την κοινωνία των Ιωαννίνων, να παραστούν και να παρακολουθήσουν την εφαρμογή αυτών των σύγχρονων τεχνολογιών.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου,  ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων με τη συνεργασία της ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει στη δακτυλίωση των νεοσσών πελαργών σε πέντε φωλιές, για τη μελέτη της βιολογίας και της συμπεριφοράς των μεταναστευτικών κινήσεων, της αναπαραγωγικής διαδικασίας και τη διάρκειας ζωής τους.

Τέλος, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 18:30 μμ στο Ιτς Καλέ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, πραγματοποιείται συναυλία με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και του Δημοτικού Ωδείου, της νεανικής ορχήστρας «Ντο ρε μι», υπό τη μουσική διεύθυνση του κ. Γεράσιμου Λώλη, τη διεύθυνση χορωδίας με την κα  Κωνσταντίνα Μήλια και στο πιάνο την κα Πηνελόπη Λιαροστάθη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων στο τηλ. 2651021834.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments