Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΔΡΑΣΥ:ΟΧΙ στην Ευρωενωσιακή βαρβαρότητα!

ΔΡΑΣΥ:ΟΧΙ στην Ευρωενωσιακή βαρβαρότητα!

drasy0

ΟΧΙ στην Ευρωενωσιακή βαρβαρότητα!

 

Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής δύο κόσμοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μια o κόσμος της δουλειάς της δημιουργίας και της αλήθειας, και από την άλλη αυτός της εκμετάλλευσης της διαφθοράς της ψευτιάς της υποκρισίας και της απάτης.

Από τη μια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που με τον ιδρώτα και το αίμα τους παράγουν τον πλούτο και αγωνίζονται να σπάσουν τα δεσμά τους, και από την άλλη αυτοί που τον ιδιοποιούνται, η παρασιτική αστική τάξη της χώρας μας τα ντόπια και ξένα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, που απεργάζονται νέους τρόπους για να τους συντρίψουν.

Ο λαός στις 5 του Ιούλη θα βρεθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά σταυροδρόμια της νεότερης ιστορίας του!

Και τούτο γιατί το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος δε βρίσκεται στο παζάρεμα της εξόντωσής του, στην επιλογή του τρόπου που θα τον παγιδεύσουν στο Ευρωπαϊκό σφαγείο, αλλά στο πως θα εκφράσει αγωνιστικά μαζικά αποφασιστικά τη θέλησή του για την έξοδό του από αυτό!

Έχει τη δυνατότητα, αξιοποιώντας την αιματηρή του εμπειρία από την πολιτική του ευρωμονοπωλιακού οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων του, να στείλει μέσα από το δημοψήφισμα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για άμεση αποδέσμευση της χώρας μας από αυτήν την ληστοσυμμορία!

Με το δικό του ΟΧΙ μπορεί να καταδικάσει τις πολιτικές προτάσεις, λαιμητόμο για τα συμφέροντά του και την ίδια του τη ζωή, τόσο των λεγόμενων εταίρων όσο και της συγκυβέρνησης. Προτάσεις που πηγάζουν από την ίδια μήτρα, εκείνη της υποταγής στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, του ραγιαδισμού  και της εξάρτησης της χώρας μας από τον διεθνή ιμπεριαλισμό.

Ένα βροντερό ΟΧΙ θα αποτελέσει πολύτιμη πολιτική παρακαταθήκη στον αγώνα του, ενάντια στο συνασπισμένο  διεθνές και ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο!

Θα είναι ένα ισχυρό όπλο στο σκληρό του αγώνα για να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, και να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να αρχίσει την παραγωγική  ανασυγκρότησή της με τα κοινωνικοποιημένα μέσα  παραγωγής. Να συνάψει ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους τους λαούς του κόσμου.

Τις κρίσιμες τούτες ώρες και μέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι το δημοψήφισμα, θα ενταθούν οι εκβιασμοί οι πιέσεις και οι ίντριγκες  από τον συρφετό των πολιτικών και οικονομικών  δυνάμεων του κεφαλαίου προκειμένου να κιοτέψει ο λαός μας, να κατευνασθεί η δικαιολογημένη του οργή απέναντι στην πολιτική που συνέτριψε τη ζωή του και να αποδεχθεί μοιραία την ευρωενωσιακή λαίλαπα, είτε με τη μια είτε με την άλλη της εκδοχή.

Όμως δεν του πρέπει του λαού μας αυτή η τύχη! Είναι στο χέρι του από τη Δευτέρα με την καθαρή του ετυμηγορία μέσα απο την κάλπη, αλλά κυρίως με τον ενωμένο και καλά οργανωμένο αγώνα του, να ανοίξει το δρόμο για ελπιδοφόρες για τον ίδιον πολιτικές εξελίξεις!

 

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.                                    ΔΡΑΣΥ.

 

 

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments