Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δυναμική και στοχευμένη παρουσία της Ηπείρου και του ‘Προορισμού  Ιωάννινα’ στη Στοκχόλμη.  

Δυναμική και στοχευμένη παρουσία της Ηπείρου και του ‘Προορισμού  Ιωάννινα’ στη Στοκχόλμη.  

ALLΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε μια ιδιαίτερα  σημαντική και στοχευμένη ενέργεια για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την Επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, συμμετείχε η αποστολή που επισκέφτηκε  τη Στοκχόλμη Σουηδίας με αφορμή την Έκθεση Mediterranean Panorama κατά το διάστημα 16-19 Μαρτίου 2013.

Στην αποστολή μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχις της Περιφέρειας Ηπείρου κα Ν. Τύρου-Ούζα και υπάλληλοι της Περιφέρειας, από τον Δήμο Ιωαννιτών  ο  Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, Ο Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ. Ι. Εμμανουιλίδης και  ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Σ. Ζέρβας . Από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Δ. Δημητρίου , ο Αντιπρόεδρος Β’ Ε. Χρυσοστόμου και ο Γ. Γραμματέας κ. Β. Βασιλείου από το Σπήλαιο Περάματος ο Πρόεδρος Ν. Σαρακατσάνος και ο Αντιπρόεδρος Κ. Γκόγκος και από την ΕΞΝΙ ο Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης κ. Σαμ Κουδούνης. Επίσης στην αποστολή συμμετείχαν και αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου.

Κατά την επίσκεψη διενεργήθηκαν σημαντικές συναντήσεις των εκπροσώπων με επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες της Σκανδιναβίας τόσο εντός Έκθεσης στο περίπτερο της Περιφερείας Ηπείρου όσο και εκτός Έκθεσης στους επαγγελματικούς χώρους της μεγαλύτερης Σκανδιναβικής εταιρείας τουρισμού ‘Apollo Travel Group’, με τον επικεφαλή του ΕΟΤ Σουηδίας κ. Δ. Μούρμα, την υπεύθυνη  Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής Πρεσβείας κα Μ. Κουμουτσάκου , τους εκπροσώπους του  Ελληνοσουηδικού Επιμελητήριου , με τους εκπροσώπους της  Ομογένειας και τον πρέσβη της Σουηδίας κ. Δ. Τουλούπα.

Ιδιαίτερη σημασίας ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε εκτός Έκθεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων για την ενημέρωση των Δημοσιογράφων-ΜΜΕ της Στοκχόλμης καθώς και για τους μεγάλους Τουριστικούς Πράκτορες της Σουηδίας, παρουσιάζοντας τον προορισμό ‘Ιωάννινα- Ήπειρος’.

Στο περίπτερο της Έκθεσης παρέχονταν πληροφορίες για το υψηλού επιπέδου ‘τουριστικό προϊόν της Ηπείρου’, με τις εξαιρετικές και σύγχρονες προσφερόμενες τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες που διαθέτει στις επιμέρους περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα τοπικά προϊόντα της περιοχής ενώ είχε οργανωθεί ένα εντυπωσιακό γαστρονομικό ‘event’ που πραγματικά έκλεψε την παράσταση, με την διαδικασία της προετοιμασίας του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής της ‘Ζαγορίσιας Πίτας’ και το ‘άνοιγμα’ του χειροποίητου φύλλου από τον Executive Chef κ. Α. Δότσιο Δ/ντη του Chef’s Club Ιωαννίνων. Η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και πρωτόγνωρο για το τοπικό κοινό.

Ο Στόχος της όλης αυτής έντονης και στοχευμένης παρουσίας ήταν κατά πρώτο λόγο να υπάρξει σημαντική και δυναμική παρουσία της περιοχής μας στην Σκανδιναβική αγορά ώστε να υποστηρίξει το προορισμό με αφορμή την παρουσία και το γεγονός ότι αναμένονται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι πτήσεις της Apollo από την Κοπεγχάγη για Ιωάννινα. Αφετέρου δε και σύμφωνα με τις επιμέρους συζητήσεις που έγιναν σε συνδυασμό με την δυναμική παρουσία του προορισμού που υπήρξε απ’ όλους τους συμμετέχοντες, εξασφαλίστηκε μια περαιτέρω προβολή της περιοχής μας στη Σκανδιναβική αγορά μέσω των καναλιών προβολής της εταιρείας Apollo.

Ως πρώτα αποτελέσματα είχαμε ήδη το γεγονός ότι έγινε έντονη και εκτενής προβολή της Ηπείρου και του προορισμού Ιωάννινα στα τοπικά ΜΜΕ της Στοκχόλμης ενώ επίσης είχαμε την καταγραφή υψηλού ενδιαφέροντος των Σκανδιναβών για τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, ποιοτικά προϊόντα, υψηλή πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά,  συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση,  και σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments