Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου  δήμου Πάργας

Εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου  δήμου Πάργας

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στην πλήρη κάλυψη τoυ Δήμου Πάργας με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της συμβάλλει η αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Το πρωί της Παρασκευής  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου παρουσία του Γενικού Γραμματέα του  Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ  έφερε επιτέλους  καρπούς. Χωρίς τη στήριξη βέβαια και της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων του ΕΚΑΒ δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα» τόνισε ο Γ.Γ. Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος επισήμανε: «Ο σταθμός του Μεσοποτάμου είναι μια σημαντική κίνηση από επιχειρησιακής άποψης, η οποία ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί και κάτι άλλο, μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό, στο να ανοίξει τις υπηρεσίες του το ΕΚΑΒ και να βγει στην κοινωνία» και πρόσθεσε αναφορικά με την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΕΚΑΒ στη Βορειοδυτική Ελλάδα «Μέσω της αναδιάταξης των βάσεων των αεροδιακομιδών, σχεδιάζεται και σύντομα να γίνει η έναρξη λειτουργίας της βάσης του Ακτίου».

Ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας υπογράμμισε: «Ο στόχος που είχαμε θέσει έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε όλους εσάς που έχετε συμβάλλει σε αυτό και όλους τους συμπολίτες που μεμονωμένα, είτε οργανωμένα, μέσα από την Κίνηση Πολιτών, έδωσαν το δικό τους αγώνα για να πείσουν για το δίκαιο και αναγκαίο αίτημά μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου χαρακτήρισε τη δημιουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου ως «ένα σημαντικό γεγονός το οποίο θα πρέπει να έχει συνέχεια, θα πρέπει να στελεχωθεί για όλο το χρόνο και, αν είναι δυνατόν, με περισσότερα οχήματα».

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε: «Η ανάγκη δημιουργίας του σταθμού Μεσοποτάμου ήταν επιτακτική και μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων έγινε πραγματικότητα. Νομίζω ότι οι πολίτες του Δήμου Πάργας πρέπει να είναι ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή, γιατί ο σταθμός Μεσοποτάμου υλοποιήθηκε μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη χώρα και όχι στην εποχή των ΄΄παχιών αγελάδων΄΄».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης της Ν.Δ. Στέργιος Γιαννάκης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της περιοχής  και κινδύνων στη Δημόσια Υγεία, θα εξασφαλισθεί η άμεση επέμβαση των διασωστών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, μέχρι την Πάργα. Θα υπάρξει ουσιαστική λύση στα θέματα Υγείας, αλλά και στα τροχαία που συμβαίνουν στην περιοχή».

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments