Τρίτη , 12 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (2)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της Κεντρικής πλατείας Φιλιππιάδας είναι το αντικείμενο της μελέτης, που ενέκρινε στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζηρού και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον συνολικό σχεδιασμό για την πόλη της Φιλιππιάδας. Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν από ιδία έσοδα. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών μαζί με το έργο ανάπλασης της οδού Μπιζανίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται δημιουργία χαμηλού πρασίνου σε πλαγιαστά παρτέρια, ορατά από κάθε σημείο της Πλατείας, συνδεδεμένο με τα ψηλά δένδρα τα οποία θα παραμείνουν σε τμήματα εκτός περιγράμματος του περιμετρικού σκεπαστού τμήματος.

Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει νέα πλακόστρωση του κεντρικού υφιστάμενου δαπέδου με αντιολισθητικές πλάκες και περιμετρικά υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο δάπεδο, που θα διευκολύνει αλλά κυρίως θα διευθετεί τους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της πλατείας.

Έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα των ΑμεΑ, αντικατάσταση του φωτισμού με καινούργια φωτιστικά LED, ενώ το ύφος της παρέμβασης εντάσσεται στο σύνολο των έργων αναμόρφωσης και ανάπλασης της Φιλιππιάδας, ώστε να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη.

Επίσης με το έργο ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας αναμένεται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

 

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments