Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εισήγηση της Τ. Καλογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα νέα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, Πνευματικού Κέντρου, ΟΚΠΑΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ.

Εισήγηση της Τ. Καλογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα νέα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, Πνευματικού Κέντρου, ΟΚΠΑΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ.

“Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι.

Με αφορμή τα, υπό συζήτηση, θέματα της σημερινής ημερήσιας διάταξης με α)α 1,2,3 και 4 (Ορισμός αιρετών μελών και των δημοτών που συγκροτούν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΙ, Πνευματικού Κέντρου, ΟΚΠΑΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ), πρέπει, δυστυχώς, να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία της, μέχρι σήμερα, πολιτικής σας συμπεριφοράς, που δημιουργούν έντονα ερωτηματικά για το τι και πως θα παραδώσετε στην κοινωνία του Δήμου μας, στο τέλος της θητείας σας.

Είναι γεγονός ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, έστω και εάν παραλλάχθηκε με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, σας δίνει το δικαίωμα να διοικήσετε έστω και εάν δεν εκφράζετε την πλειοψηφία των πολιτών και δεν έχετε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτονόητο ήταν ότι έπρεπε να επιδιώξετε σύγκλιση προγραμματικών αρχών και συνεργασία κυρίως δε, με την παράταξη που έλαβε την μεγαλύτερη πολιτική νομιμοποίηση, που τυγχάνει και πολιτικά και κομματικά ομομήτρια με τη δική σας, ώστε:

  • να διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα στον Δήμο,

  • να αποκλείονται οι χρονοτριβές και

  • να απαλείφεται και ο παραμικρός χρόνος καθυστέρησης στην ανάληψη κρίσιμων αποφάσεων που θα σημάνουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου.

Αντ΄αυτού, ομογενοποιήσατε, δια της συμπράξεως, ασύμβατες, από όλες τις απόψεις, δημοτικές ομάδες και εκών άκων (δηλαδή είτε το προτιμήσατε εσείς, είτε σας το επέβαλλαν άλλοι) πολιτεύεστε σύμφωνα με το δόγμα:

«Πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών», δηλαδή για να γίνει κατανοητό από όλους: «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Παρόλο δε, που και η εγκύκλιος 102 της 13ης Σεπτεμβρίου σας δίνει την δυνατότητα να ακούσετε και τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων, αφού προβλέπει: «Για την πλήρωση της ποσοστιαίας αναλογίας των 3/5 δύναται να υποδειχθούν μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) και από άλλες παρατάξεις, εφόσον η διάταξη δεν θέτει περιορισμούς».

Οι προτάσεις – εισηγήσεις σας, είναι απόλυτα ελλιπείς.

Λάβατε μία πρωτοβουλία απλώς για να δείξετε ότι τη λάβατε. Δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη ουσιαστικής πρότασης.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο πολίτης περιμένει έργα. Έργα που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του, θα εκσυγχρονίσουν την εικόνα και τη λειτουργία του δήμου, θα ανατρέψουν την αδράνεια.

Έργα λειτουργικά, χρήσιμα και αναγκαία.

Όχι λόγια, μακέτες, «φθηνά» επικοινωνιακά τερτίπια ή σκηνοθετημένες φωτογραφίες.

Όπως αυτή, παραδειγματικά, που απεικόνισε δύο αντιδημάρχους και το γενικό γραμματέα του δήμου, να επιβλέπουν τέσσερεις ανειδίκευτους εργάτες, που εκτελούσαν τη διαγράμμιση κάποιας διάβασης πεζών στην πόλη.

ή, η ανακοίνωση ότι θα προστρέξετε σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για να υλοποιήσετε έργα, ήδη, ενταγμένα στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Δηλαδή, τι θέλετε να πείτε; Τι ισχύει; Δεν έχει ο Δήμος μας ικανό και αναγκαίο προσωπικό για να υποστηρίζει το έργο του; Μήπως δεν μπορείτε ακόμη να διαχειριστείτε αυτό το στελεχειακό δυναμικό? ή όλα τα παραπάνω;

Επί του θέματος αυτού θα επανέλθουμε σύντομα.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments