Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων» παρουσιάζει την τέταρτη έκθεση φωτογραφίας των μελών της, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» του  Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, από τις 16 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Φ.Ο.Ι. είναι μια άτυπη καλλιτεχνική ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 μέσα από σεμινάρια  φωτογραφίας. Έχει ως σκοπό την έρευνα και την έκφραση μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα.

Συμμετείχε με φωτογραφικό υλικό στις οπτικοακουστικές παρουσιάσεις των παρακάτω εκδηλώσεων:

-Το 2006, στη 2η πανελλήνια συνάντηση φωτογραφικών ομάδων και λεσχών   στο νέο Μουσείο Μπενάκη.

– Το 2008  στον χώρο BIOS σε  διοργάνωση της  ΑΚΠΙ, ενώ με το υλικό αυτό συμμετείχε και στην έκδοση των DVD, τα οποία έχουν διανεμηθεί σε αντίστοιχες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Το 2014 στη Photometria Photo Festival στην παρουσίαση ομάδων της Ηπείρου.

Επίσης τα μέλη της συμμετείχαν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας του 1ου Ioannina art festival το 2011 με θέμα την πόλη, στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής»..

Οι Εκθέσεις της ομάδας έγιναν στους παρακάτω χώρους:

«Θυμωμένο Πορτρέτο»  2008

«Θυμωμένο Πορτρέτο»  2009

Εκθεσιακός Χώρος  «Δημήτρης Χατζής» 2014

Εκθεσιακός Χώρος  «Δημήτρης Χατζής» 2015  (Παράλληλες Διαδρομές)

 

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Δημήτριος Δημόπουλος.

 

Συμμετέχουν με έργα τους οι φωτογράφοι: Σοφία Γκόη, Δημήτριος Δημόπουλος, Έλενα Διαμάντη, Φωτούλα Κώτσια, Ιωάννης Μελισσουργός, Νεκτάριος Παπάζης, Αλεξάνδρα Ρίνα και Νάντια Χελιδώνη.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 11-1 το πρωί και 7-10 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

                Σοφία Γκόη

Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας και συνεχίζει σπουδές φωτογραφίας στο Δ. ΙΕΚ Ιωαννίνων. Είναι μέλος της «Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων»  και της «Έλληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας». Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.

 

                Δημήτριος Δημόπουλος

Γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Πτυχιούχος Σχολής Καλών Τεχνών, διδάσκει Φωτογραφία και Εικαστικά. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών που διοργάνωσαν διάφοροι φορείς. Συμμετείχε στο Συμπόσιο Γλυπτικής το 1996, στον παραλίμνιο χώρο. Δημιούργησε τη Φ.Ο.Ι., το 2006.

 

                Έλενα Διαμάντη

Είναι μέτζο σοπράνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Συμμετείχε στην 5η Διεθνή Φωτογραφική Εμπειρία Μνημείων, στην οποία πήρε έπαινο για την φωτογραφία της. Στην καλλιτεχνική φωτογραφία βρήκε ένα μαγικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

 

                Φωτούλα Κώτσια

Γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας στα «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων» Ιωαννίνων, 2005- 2006.

Συμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις:

  • της «Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων» της οποίας είναι μέλος.
  • «Τόπος και μορφές» με τον Παναγιώτη Κρητικάκο.
  • -Ειρήνη Είναι- « Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία».
  • στη «ΦΩΤΟΜΕΤΡΙΑ 2015» με τους επιλεγμένους φωτογράφους.

 

Βραβεία:
4η καλύτερη φωτογραφία στον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό «International Portrait Photo Contenst» του UHU photography.

Βραβεία επεξεργασμένης φωτογραφίας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι» το 2009 και 2011.

 

                Ιωάννης Μελισσουργός        

Είναι οφθαλμίατρος, Διευθυντής στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία πολλά χρόνια. Έχει παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» και «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» του «Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων» της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Είναι μέλος της «Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων».

Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα  περιοδικά: «Περί…την Ιατρικήν» (τριμηνιαία έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων) και «Απάνθισμα» (περιοδικό για την Τέχνη).

 

                Νεκτάριος Παπάζης

Γεννήθηκε στη Μηλέα Μετσόβου και ζει στα Ιωάννινα. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία αρκετά χρόνια. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια φωτογραφίας το 2005-2006 στα «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων» στα Γιάννενα. Συμμετέχει ως μέλος στις εκθέσεις της «Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων».

 

 

                Αλεξάνδρα Ρίνα

Γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Αρχικά φωτογράφιζε λουλούδια (ορχιδέες που καλλιεργούσε η ίδια). Συνέχισε με μαθήματα φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου στο «Εικαστικό Εργαστήρι» του Δήμου. Είναι η πρώτη συμμετοχή της σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας.

 

                Νάντια Χελιδώνη

Γεννήθηκε και μένει στα Γιάννενα. Σπούδασε στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 2008 με αντικείμενο ενασχόλησης τις εικαστικές εφαρμογές του γυαλιού.

Ασχολείται με την φωτογραφία από το 1998 και έχει συμμετάσχει σε 13 ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος της «Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων».

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments