Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκκλησία, Δήμος Ιωαννιτών, ιατρικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς στηρίζουν το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

Εκκλησία, Δήμος Ιωαννιτών, ιατρικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς στηρίζουν το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

 «Ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον των ανθρώπων, των ενοριών, των Δήμων, των φορέων, για το Οδοιπορικό Υγείας», λόγια με ξεχωριστή σημασία από τον άξιο Ιεράρχη μας, με αφορμή την εκδηλωτική παρουσία πολιτών, όλων των ηλικιών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στα Καρδαμίτσια. Σε έναν πραγματικά εμβληματικό χώρο της συγκεκριμένης ενορίας φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, με τη συνέργεια των Συλλόγων Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι επιλογή μας να αποτελεί το Οδοιπορικό μία δράση συνέργειας και πλέον συνιστά το πιο δυνατό παράδειγμα για το αποτέλεσμα των συνεργειών». Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, χαρακτήρισε «μαγική λέξη» τη συνέργεια του Μητροπολίτη και τόνισε: «Στις γόνιμες προσπάθειες συνέργειας εντάσσεται και αυτό το Οδοιπορικό Υγείας, που ο εκλεκτός φίλος και αγαπητός συνάδελφος Καθηγητής Στέφανος Φούσας, ξεκίνησε πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Με τον Στέφανο έχουμε συνεργαστεί, δουλέψει πολλά χρόνια, ξέρω το πάθος του, την αφοσίωσή του στο έργο που αναλαμβάνει, του οφείλουμε πολλά ως πόλη. Με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έβαλε τα Γιάννενα στο κέντρο της μεγαλύτερης, της πιο  ισχυρής επιστημονικής εταιρείας στη χώρα μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε τον άλλο μήνα στην πόλη μας το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, με περισσότερους από 3.000 συνέδρους. Η συνεισφορά του είναι ανεκτίμητη και σας διαβεβαιώνω –γιατί ξέρω τη διαδικασία- ότι αυτό που πέτυχε δεν είναι εύκολο, χρειάζεται μεγάλη επιμονή, η οποία τον διακρίνει. Ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει και εμείς ως Δήμος με ζήλο θα στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες».

Στα αξιοσημείωτα της ημερίδας και η είδηση από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μάξιμο για την έναρξη της λειτουργίας αυτόνομου θεματικού ΙΕΚ στη Βελλά με ειδικότητες γεωργοκτηνοτροφίας από τον Οκτώβριο του 2020. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλεάνδρος Παπαδόπουλος, επισήμανε: «Είμαστε ως Βελλαΐτες, συμπορευτές στο έργο που επιτελεί ο Στέφανος Φούσας, πιστεύουμε στην προσπάθειά του, στη συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο, τον οποίο αισθανόμαστε από την πρώτη ημέρα της ελεύσεώς του ως πραγματικό πατέρα». Ο υπεύθυνος  Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Σωκράτης Μπαλάφας, επέλεξε ένα πρωτότυπο –με την βοήθεια της ποίησης- τρόπο και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και Βελλαΐτης δάσκαλος  κ. Θεόδωρος Σπυρίκος, υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε την προσπάθεια του Καθηγητή Καρδιολογίας και του Μητροπολίτη, τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία αλλά και την προσφορά τους».

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, στην οποία είχε φροντίσει να διευθετήσει και την παραμικρή –οργανωτική αλλά και αφορούσα το πρωτόκολλο της φιλοξενίας- λεπτομέρεια  ο Πανοσιολογιότατος κ. Ιωήλ Κωνστάνταρος. Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο αεικίνητος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας. Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Καθηγήτρια Γυναικολογίας κ. Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Στείρωσης ΕΚΠΑ- Διευθύντρια, Γ’  Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ – ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟ»  («Γυναίκα και πρόληψη), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Αποστόλης Καλοφύρης, Γενικός Ιατρός («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή Κίτσου, Χειρουργός Οδοντίατρος («Προληπτική οδοντιατρική στην παιδική ηλικία»), ο Ζήκος Λιάμης, Χειρουργός Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»)  η δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Πρόληψη της γαστρεντερίτιδας»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος-Χειρουργός Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη»), η Βάια Θ. Ρούντου – Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Θέματα οφθαλμολογίας»), ο Αθανάσιος Σιώλος, Ενδοκρινολόγος-Επιμελητής Β’ ΠΓΝΙ («Σακχαρώδης διαβήτης»), Χριστίνα Σκούφη, Ογκολόγος – Ακτινοθεραπεύτρια («Καρκίνος του πνεύμονα»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), η Λαμπρινή Τάτση, Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής («Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Πέτρες στους νεφρούς»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Κάπνισμα»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση του Διαδικτύου;»).

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments