Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκπροσώπηση της Βουλής από τη Μερόπη Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.  

Εκπροσώπηση της Βουλής από τη Μερόπη Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.  

20171027_184729Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε τη Βουλή στους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την Παρασκευή, η Βουλευτής παρέστη στο Καλπάκι, όπου προέβη σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησε την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου. Το Σάββατο η Βουλευτής παρευρέθηκε στην καθιερωμένη παρέλαση. Λίγο νωρίτερα, είχε καταθέσει, πάλι ως εκπρόσωπος της Βουλής, στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων, όπου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση. Στις εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μπαλάφας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στην ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού (της γενιάς των παππούδων μας) στα σκληροτράχηλα ηπειρωτικά βουνά, ενάντια στις υπέρτερες και κυρίαρχες τότε δυνάμεις του άξονα, του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού.

Τόνισε, μάλιστα, ότι και σήμερα παρόμοιες δυνάμεις ξαναπαίρνουν κεφάλι στην Ευρώπη, δυστυχώς με κοινοβουλευτικό μανδύα, μέσα στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, γεγονός που μας αναγκάζει να ανατρέχουμε στοχαστικά στην εποχή εκείνη και να ξεμπροστιάζουμε το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής ιδεολογίας, που το πλήρωσε η ανθρωπότητα με εκατόμβες νεκρών και στον τόπο μας, με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι δεν ξεχνούμε τα όσα συνέβησαν και ότι τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν αλλά και αυτούς που πέρασαν τα πάνδεινα και στάθηκαν ορθοί, τόσο στη διάρκεια της κατοχής, για να κατακτηθεί η λευτεριά, όσο και στους σκληρούς μετεμφυλιακούς χρόνους, όπου οι νικητές μετατράπηκαν σε ηττημένους και συνεχίζουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα μετά το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων το Μάιο του 2018.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments