Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Εμμένει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο

Εμμένει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο

7904440_origΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Εμμένει στη θέση του για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας ως ξενοδοχείο το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Στη χθεσινή συνεδρίασή του, με τη συντριπτική πλειοψηφία, για μια ακόμη φορά, των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων (της πλειοψηφίας, της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Στασινού και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ. Παπαλέξη),  το Σώμα αποφάσισε την αξιοποίηση του χώρου ως ξενοδοχείο, ενώ καθορίστηκε και το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων.

Μετά την αρνητική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) στο αίτημα της χρήσης του χώρου ως ξενοδοχείου και στην παραχώρηση του δρόμου που οδηγεί από την είσοδο του Κάστρου μέχρι το κτίριο και παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Ιανουάριο με τη συντριπτική πλειοψηφία των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων για την αξιοποίηση του χώρου ως ξενοδοχείο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γίνει και ο ίδιος κοινωνός της υπόθεσης και να δώσει πολιτική λύση στο θέμα.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, γιατί πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών, ότι η καλύτερη λύση είναι η αξιοποίηση του χώρου ως ξενοδοχείο. Άλλωστε, για αυτό χτίστηκε και για αυτό προβλέπεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταιων Χρήστος Τσιρογιάννης και συνέχισε σημειώνοντας πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Αρτινούς. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την τοπική κοινωνία και την βούλησή της, η οποία στο συγκεκριμένο θέμα σε ποσοστό πάνω από 90% επιθυμεί να δει το ΞΕΝΙΑ όπως παλιά. Η περιοχή μας έχει ανάγκη την  τουριστική ανάπτυξη, τις νέες θέσεις εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ώρα που δεν στερούμαστε πολιτιστικούς χώρους».

Τέλος, σε ο, τι αφορά την διαδικασία στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «ζητήσαμε να μπουν αυστηροί όροι, για να μην οικειοποιηθεί κανένας ιδιώτης το χώρο. Ζητήσαμε να υπάρχουν ακόμη και ποινικές ρήτρες στον οποιοδήποτε ιδιώτη. Στόχος μας είναι ένα Κάστρο ανοικτό, προσβάσιμο, επισκέψιμο, καθαρό και ασφαλές σε όλους τους πολίτες, με σεβασμό στον Αρχαιολογικό χώρο».

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments