Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ενισχύεται η πολιτική προστασία του Δήμου Ιωαννιτών

Ενισχύεται η πολιτική προστασία του Δήμου Ιωαννιτών

–Από: Χάρης Δάφλος–  Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των δημοτών του.

Έτσι, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, ο Δήμος Ιωαννιτών εντάχτηκε, με έργο ύψους 330.000 ευρώ. Τα 270.000 είναι η επιχορήγηση και τα 60.000 ευρώ είναι η προβλεπόμενη συμμετοχή του Δήμου.

Με το ποσό αυτό ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα πολυμηχάνημα για να αποκτήσει την μηχανολογική επάρκεια, για την άμεση και αποτελεσματική  αντιμετώπιση , τόσο της επικινδυνότητας κατά την χειμερινή περίοδο με τις έντονες χιονοπτώσεις-παγετό, με την χρήση του συνοδευτικού εξοπλισμού (λεπίδα αποχιονισμού- αλατοδιανομέας), όσο και της επικινδυνότητας κατά την καλοκαιρινή  περίοδο, με  την μείωση του κινδύνου έναρξης και  εξάπλωσης πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα  ερείσματα των οδών του δήμου μας καθώς και σε ελεύθερους αδιαμόρφωτους κοινόχρηστους χώρους, με την χρήση του συνοδευτικού εξοπλισμού (βραχίονα –κεφαλή χλοοκοπής-κεφαλή κλαδέματος) και προφανώς με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος με την χρήση του επουλωτικού συνοδευτικού εξοπλισμού θα επιτυγχάνεται άμεση και  αποτελεσματικότερη επιδιόρθωση των λακκουβών στους ασφάλτινους δρόμους καθόσον γίνεται παρασκευή και χρήση θερμής ασφάλτου.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη φροντίσει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη εξειδικευμένων οδηγών για τα μηχανήματα αυτά βάση ενός συνολικού και σοβαρού σχεδιασμού.

«Δρούμε οργανωμένα και βάση ενός  καλά συντονισμένου σχεδίου για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενίσχυση του Δήμου τόσο μέσω του «ΦιλόΔημου» στον τομέα των μηχανημάτων όσο και από τις προσλήψεις που θα κάνει ο ίδιος σε προσωπικό για τον χειρισμό των μηχανημάτων αυτών είναι σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί σε θέμα πολιτικής προστασίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments