Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»: Καμία αλλαγή στη βούληση των διαθετών για τα εθνικά κληροδοτήματα

«Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»: Καμία αλλαγή στη βούληση των διαθετών για τα εθνικά κληροδοτήματα

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εκφράζει την έντονη διαφωνία της με οποιαδήποτε επιχειρούμενη αλλοίωση του χαρακτήρα των εθνικών κληροδοτημάτων.

Το Ζάππειο Μέγαρο κι όλα τα κληροδοτήματα των εθνικών μας ευεργετών, οι περισσότεροι εκ ων οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την Ήπειρο, παραχωρήθηκαν στο ελληνικό κράτος για συγκεκριμένο σκοπό και σίγουρα δεν μπορούν να ενταχτούν σε καμία διαφορετική λογική αξιοποίησης στο βωμό οποιουδήποτε πιθανού οικονομικού οφέλους.

Άλλωστε όλα αυτά τα κληροδοτήματα έχουν ωφελήσει το ελληνικό κράτος σε εποχές πολύ πιο δύσκολες. Τότε που έψαχνε να κάνει τα πρώτα του βήματα και που οι ανάγκες στήριξής του ήταν ακόμα μεγαλύτερες.

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού κάθε σενάριο περί παραχώρησής τους σε ιδιωτικά συμφέροντα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.

Η παράταξή μας δηλώνει σύμμαχος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει προκειμένου να ακυρώσει κάθε τέτοιου είδους «αξιοποίηση» των εθνικών κληροδοτημάτων και θα είναι παρούσα όπου της ζητηθεί.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments