Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επένδυση στον πολιτισμό- Καθιερώνεται το “Φεστιβάλ Δωδώνης”

Επένδυση στον πολιτισμό- Καθιερώνεται το “Φεστιβάλ Δωδώνης”

dod1Ο Δήμος Δωδώνης, επενδύοντας σταθερά στον πολιτισμό, προχωρά στην καθιέρωση του “Φεστιβάλ Δωδώνης” με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο.

Σκοπός είναι να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ηπείρου και θα αποτελέσει πόλο έλξης ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, υλοποιούν ήδη τα έργα αναστήλωσης στο Αρχαίο Θέατρο αλλά και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου σε συνδυασμό με την στήριξη και προβολή των τοπικών προιόντων.

Ο Δήμος παράλληλα, υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών στον τομέα του πολιτισμού,  πραγματοποιώντας κάθε χρόνο και μία αξιόλογη σειρά πολιτιστικών δράσεων.

Προχωρώντας στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Δωδώνης, αποσκοπεί στη διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών αλλά και την δημιουργία προυποθέσεων επανάληψης της επίσκεψης. Στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού μεταξύ των δυνητικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης τουριστικών πρακτόρων και γραφείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα και τομέα που μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση για την διοργάνωση και την καθιέρωση του Φεστιβάλ. Το 1ο Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δήλωσή του τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι το Φεστιβάλ να μετατραπεί σε διεθνές γεγονός,  που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο θα επεκτείνεται σε όλον τον Δήμο  και θα προωθεί συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και επιστημόνων, θα δίνει βήμα στην τοπική δημιουργία, θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, θα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση νέων επισκεπτών από όλον τον κόσμο μέσω κατασκηνώσεων και αθλητικών συναντήσεων.

Το Φεστιβάλ θα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με φορέα υλοποίησης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. Αμέριστη είναι η συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στην οποία ο Δήμος Δωδώνης απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Για φέτος, ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, έχουν προγραμματίσει τέσσερις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία, με σκοπό την ανάδειξη όλων των μνημείων, πέραν του εμβληματικού αρχαίου θεάτρου.dod1

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments