Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη στο Δελβινάκι του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κωνσταντίνου Γάτσιου

Επίσκεψη στο Δελβινάκι του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κωνσταντίνου Γάτσιου

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κωνσταντίνου Γάτσιου αναφέρονται τα εξής:

“Το μήνυμα για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος, ο οποίος περιόδευσε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Δελβινάκι, την ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου.

Επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, το οποίο καλύπτει υγειονομικά έναν πληθυσμό που υπερβαίνει τις 10.000, καθώς στην ευθύνη του ανήκουν περί τα 100 χωριά, και συζήτησε με την Διευθύντρια και τους εργαζόμενους. «Οι εργαζόμενοι επιτελούν σπουδαίο έργο, με μεγάλη υπευθυνότητα και αφοσίωση και πρέπει να στηριχθούν. Η σημασία τής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας είναι σπουδαία, καθώς έχει μια πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης, προσφέροντας σπουδαίες υπηρεσίες στους κατοίκους τής περιοχής, αλλά και σε ομογενείς από την άλλη πλευρά των συνόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γάτσιος επισκέφθηκε, επίσης, το Υποθηκοφυλακείο Πωγωνίου, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Δελβινακίου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, μιλώντας με τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και λόγω λειτουργικών συνθηκών. «Οι δημόσιες υπηρεσίες σε μια ακριτική περιοχή, όπως ο δήμος Πωγωνίου, έχουν έναν διπλό ρόλο. Πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη συγκράτηση και ενίσχυση του πληθυσμού σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με στενά δημοσιονομικά κριτήρια, αλλά να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους, διαφορετικά η ερήμωση θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια», ανέφερε.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Δελβινάκι, συνομιλώντας με κατοίκους στην αγορά της πόλης, ενώ είχε και μία σύντομη συνάντηση στο Καλπάκι με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν αναλυτικά για τα ζητήματα της περιοχής.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments