Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Επίσκεψη της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου στην παραμεθόριο και στην μοναδική κάτοικο του χωριού Ορεινό Πωγωνίου.

Επίσκεψη της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου στην παραμεθόριο και στην μοναδική κάτοικο του χωριού Ορεινό Πωγωνίου.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Την  μοναδική κάτοικο του χωριού  Ορεινό του Δήμου Πωγωνίου το οποίο βρίσκεται επί της Ελληνοαλβανικής μεθορίου επισκέφθηκαν χτες μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου  Τα μέλη της Ένωσης  αντάλλαξαν ευχές, συζήτησαν και γευμάτισαν  μαζί  με την κ.Σοφία Δημητρίου η οποία τα τελευταία χρόνια .μετά τον θάνατο του συζύγου της είναι η μοναδική κάτοικος του χωριού. Κατά την πολύωρη παραμονή τους στο ακριτικό χωριό άκουσαν τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζει η κάτοικος αλλά και τις  έντονες ανησυχίες της για  την έλλειψη ασφάλειας που υπάρχει, όχι μόνο στο δικό της χωριό, αλλά και σε πολλά άλλα που βρίσκονται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλα τα σπίτια του χωριού έχουν λεηλατηθεί από αγνώστους,  στο δικό της έχουν γίνει δύο απόπειρες διάρρηξης, ενώ αρκετές φορές οι αποθήκες με τις τροφές του κοπαδιού της έχουν καεί ολοσχερώς.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων(Ηχητικό ΕΔΩ)ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Θεοδώρου  , η κάτοικος έχει εδώ και χρόνια τραύμα  στο πόδι της από επίδοξο διαρρήκτη γειτονικής οικίας, κατά την προσπάθειά της να αποτρέψει την διάρρηξη αυτή.

            Η μοναχική κάτοικος του χωριού  Ορεινό παρά τις δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει στο χωριό δεν σκέφθηκε ποτέ να φύγει από τον τόπο της, παραμένει στον τόπο της και ασχολείται με τα ζώα του κοπαδιού της ενώ ζητά μια υπηρεσία του κράτους να την επισκέπτεται έστω και σε αραιά χρονικά διαστήματα

            Αναχωρώντας από το χωριό τα μέλη του ΔΣ προσκάλεσαν την  Σοφία Δημητρίου να παρευρεθεί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενώσεως στην οποία θα την τιμήσουν για την αγάπη της για τον τόπο , το σθένος της να παραμένει ολομόναχη, με την ελπίδα ότι εξαιτίας της θα ξαναζωντανέψει το χωριό της

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments