Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
bty

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

bty

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Βάλτερ Στέχελ καθώς και την επίτιμη Πρόξενο της Γερμανίας στην Ηγουμενίτσας, κα. Κέρστιν Λορ, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.Ο κ.Β. Στέχελ πραγματοποιεί εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Ήπειρο ενώ θα δώσει το παρών τις εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Η παρουσία του Γενικού Προξένου στις εκδηλώσεις μνήμης είναι συμβολική ειδικά αυτές τις ημέρες και μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών που έφεραν μεγάλη άνοσο στο ακροδεξιό κόμμα AFD, καθότι εκτός από την καταδίκη των θηριωδιών του ναζισμού στέλνεται κι ένα μήνυμα ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό τόνισε άλλωστε και ο κ.Θ. Μπέγκας, μεταφέροντας παράλληλα την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Γερμανία και επισημαίνοντας στον κ. Στέχελ την ανάγκη όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να σκύψουν με μεγάλη προσοχή πάνω από το πρόβλημα αυτό που εμφανίζεται σιγά σιγά σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών ειδικά στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της τεχνολογίας ενώ υπήρξε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments