Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κων/νου Γάτσιου στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων ‘Ελένη Γύρα’

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κων/νου Γάτσιου στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων ‘Ελένη Γύρα’

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Κωνσταντίνου Γάτσιου αναφέρονται τα εξής:

Κ. Γάτσιος: Κοινωνικά επωφελές το έργο της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων στη Ζίτσα

 Με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζίτσα, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει και το έργο, που επιτελείται στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο πρώτο κέντρο εκπαίδευσης και διαβίωσης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), ο κ. Γάτσιος συναντήθηκε με την επιστημονική υπεύθυνο της δομής Μαργαρίτα Γκογκάκη, η οποία τον ενημέρωσε αναλυτικά για το πλαίσιο λειτουργίας, τα άτομα που υποστηρίζονται και τις ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα, τον κατέστησε κοινωνό της προσπάθειας του παραρτήματος Ηπείρου της Ε.Ε.Π.Α.Α. για τη λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό στις εγκαταστάσεις του πρώην Παλλάδιου Εκπαιδευτηρίου.

Ο κ. Γάτσιος ευχαρίστησε για την ενημέρωση την κ. Γκογκάκη, συνεχάρη το προσωπικό για τις υπηρεσίες του και εκδήλωσε το ενδιαφέρον να συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Ηπείρου της Ε.Ε.Π.Α.Α. Χρήστο Θέμο, για να έχει μία πληρέστερη ενημέρωση για τα σχέδια και τον τρόπο που μπορεί ο ίδιος να συμβάλει στην υλοποίησή τους.

«Το έργο που παρέχει η δομή, είναι κοινωνικά επωφελές και πολλαπλά χρήσιμο. Χάρη στην αξιοποίηση δωρεών, έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο κέντρο, που με χαρά διαπίστωσα πως έχει αγκαλιαστεί και από την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες και πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια, που έχει στόχο να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα άτομα με αυτισμό και στις οικογένειες τους», τόνισε ο Κ. Γάτσιος, μετά την επίσκεψή του.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments