Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περ. Ηπείρου

Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περ. Ηπείρου

Τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε ο  βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και συναντήθηκε με τον Προιστάμενο της υπηρεσίας κ.Δημήτρη Μαυρογιώργο και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας , «σε μια πολύ δύσκολη μερα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος, αναπτύχθηκαν εν συντομία οι πολυποίκιλες αρμοδιότητες της υπηρεσίας και ενώ σε όλο το Νομό οι συνεργάτες της πολιτικής προστασίας, εσωτερικοί και εξωτερικοί, έπαιρναν οδηγίες και κατευθύνσεις για εκχιονισμό οδικών και αγροτικών αρτηριών, απεγκλωβισμό και  στήριξη  ατόμων με προβλήματα υγείας καθώς και σε βοήθεια ιδιοκτητών κτηνοτροφικών μονάδων.

«Έχουν ήδη καταναλωθεί 4000 τόνοι αλατιού , δήλωσε ο κ.Μαυρογιώργος και συνεχίζουμε. Η υπηρεσία μας με μηχανήματα τόσο δικά μας, όσο και ενοικιαζόμενα είναι συνεχώς στη διάθεση των ανθρώπων του Νομού καθώς και όλης της Ηπείρου.  Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται αλλαγές στο σύστημα. Έχουμε ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-20 με πρόγραμμα ύψους 3 εκ. ευρώ για την προμήθεια μικρών εκχιονιστικών μηχανημάτων, που θα είναι καθοριστικά για τον εκχιονισμό μικρών οδών και συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο.Μαντάς, αφού συνεχάρη τον κ.Μαυρoγιώργο και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για το έργο που επιτελούν, δήλωσε: «Διαπίστωσα σήμερα από κοντά το σημαντικό έργο που διεκπεραιώνουν τα στελέχη της Δνσης Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον κ. Μαυρογιώργο. Σε ένα κύμα κα κακοκαιρίας που όμοιό του έχει να ενσκήψει στην περιοχή από τη δεκαετία του 1960  είμαστε πολύ τυχεροί που άνθρωποι γνώστες της περιοχής και των συνθηκών είναι στο τιμόνι των επιχειρήσεων. Είμαστε δίπλα τους , ο καθένας με όλες του τις δυνάμεις.»

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments