Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Χρ. Μαντά στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσκεψη του Χρ. Μαντά στο Υπουργείο Πολιτισμού.

To Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, επισκέφθηκε  ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, όπου συναντήθηκε με την αρμόδια Υπουργόκα Λυδία Κονιόρδου.

Τον Χρήστο Μαντά συνόδευε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πινακοθήκης  Χαρακτικής «Κώστας Μαλάμος» Δήμου ΖίτσαςΙωαννίνων,κα Έφη Πανοπούλου- Μαλάμου. Η υπουργός ενημερώθηκε για τη μοναδική συλλογή χαρακτικής στην χώρα μας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 400 έργα Ελλήνων χαρακτών και στεγάζεται στη Ζίτσα Ιωαννίνων σε κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ζίτσας.

Η Υπουργός αφού ενημερώθηκε, τόνισε την μεγάλη πολιτιστική σημασία και την δυναμική της Πινακοθήκης, που μπορεί να πάρει ακόμα και διεθνείς διαστάσεις. Επίσης εξέφρασε την βούληση του υπουργείου να βοηθήσει στην λειτουργία και ανάδειξη της Πινακοθήκης, καθώς και να συνδράμει στις εξωστρεφείς δράσεις που σχεδιάζονται, όπως για παράδειγμα περιοδικές εκθέσεις και διεξαγωγή συμποσίου χαρακτικής το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ζίτσα.

Στην συνέχεια ο Χρήστος Μαντάς ευχαρίστησε την Υπουργό, η οποία αποδέχθηκε το αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για χρηματοδότηση της εκτέλεσης των παρακάτω έργων: «Σύνταξη αναστηλωτικής μελέτης για το καθολικό της Θεοτόκου (μονής Καλογραιών)Ζίτσας» και  «Σύνταξη αναστηλωτικής μελέτης για το καθολικό της μονής Προφήτη Ηλία Ζίτσας» αξίας 7.000€ και 10.000€αντίστοιχα.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments