Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επανενεργοποίηση του δικτύου οπτικών ινών (ΜΑΝ) στο Δήμο Αρταίων

Επανενεργοποίηση του δικτύου οπτικών ινών (ΜΑΝ) στο Δήμο Αρταίων

optikinaΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών διαδικτύου προς τους πολίτες, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Αρταίων, με τη λειτουργία ενός ευρύτατου υπογείου δικτύου οπτικών ινών (ΜΑΝ), που καλύπτει περίπου 60 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για μια σημαντικότατη υποδομή που αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη (με πολύ υψηλές ταχύτητες ίντερνετ), αλλά
και όσων φορέων την αξιοποιούν. Αν και η συγκεκριμένη υποδομή ολοκληρώθηκε το 2009, τέθηκε σε λειτουργία από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Το κόστος για την κατασκευή του δικτύου καλύφθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια και ανήλθε περίπου στο 1,7 εκ. ευρώ.
Την υποδομή αυτή χρησιμοποιούν σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (όπως Δ.Ο.Υ., Νοσοκομείο, Αντιπεριφέρεια, Δασαρχείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α.) για ταχύτατη μετάδοση δεδομένων και για τηλεφωνία. Η οπτική ίνα φτάνει ενεργή σε όλα τα σχολεία της Δημοτικής ενότητας Άρτας και αρκετά από αυτά έχουν ήδη συνδεθεί και την αξιοποιούν.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τον ΟΤΕ και όλους όσους συνεργάστηκαν για την λειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής, η οποία παρέμενε ουσιαστικά ανενεργή. «Η δημοτική αρχή εργάζεται συνεχώς για την  αξιοποίηση  κάθε διαθέσιμης υποδομής και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών με χρήση νέων τεχνολογιών προς όφελος πάντα των δημοτών της Άρτας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής Γιώργος Μιλτιάδους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments