Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επισκέψεις του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα σε Αμπελόκηπους και Νέα Ζωή

Επισκέψεις του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα σε Αμπελόκηπους και Νέα Ζωή

Σε ανακοίνωση της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” αναφέρονται τα εξής:

Τους Αμπελόκηπους και τη Νέα Ζωή, δύο αποκεντρωμένες γειτονιές των Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων  επικεφαλής της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” και εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.  Συνοδευόμενος από στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και νέους υποψήφιους της παράταξης, ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων και των δύο περιοχών.

“Βαδίζουμε με σιγουριά προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με σύμμαχο την αλήθεια μας. Την αλήθεια του έργου μας που αποτυπώνεται σε κάθε περιοχή του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών και λέγοντας την αλήθεια στους συμπολίτες μας για τα έργα που έχουμε “ωριμάσει”  για την επόμενη δημοτική θητεία, απορρίπτοντας τη λογική του προεκλογικού λαϊκισμού και των κενών υποσχέσεων”, όπως είπε -μεταξύ άλλων-  ο κ. Μπέγκας απευθυνόμενους στους κατοίκους.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Οι συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων στους Αμπελόκηπους πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Χατζή, δίπλα στη νέα Παιδική Χαρά που παραδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις 50 παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται και πιστοποιούνται  σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών.

Από τους κατοίκους των Αμπελοκήπων το κυρίαρχο θέμα που τέθηκε στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, είναι η συνέχιση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους και αφορούν κυρίως υποδομές της περιοχής, όπως ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια.

Εν τω μεταξύ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων έχει ήδη εκτελεστεί έργο αντικατάστασης ασφαλτοτάπητα σε 10.000 τ.μ. δρόμων και 730 τ.μ. πεζοδρομίων. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου «Ανακατασκευή και βελτίωση οδοστρώματος δημοτικών οδών» , προϋπολογισμού 1.200.000 € που χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου (ίδιους πόρους), έχουν ανακατασκευαστεί και ασφαλτοστρωθεί οι οδοί : ΓΑΖΗ – ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ – ΘΩΜΑ ΠΑΣΧΙΔΗ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ – Τέρμα ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ με ΣΕΦΕΡΗ – ΣΟΦΟΥΛΗ – ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΥ (στην Πατατούκου έγινε και αντικατάσταση πεζοδρομίου).

Εντός των επομένων ημερών (καιρού επιτρέποντος ) επίκειται η ασφαλτόστρωση  των οδών ΒΑΡΝΑΛΗ-ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ -ΜΟΣΧΟΠΟΛΕΩΣ

Παράλληλα στους Αμπελόκηπους και στο πλαίσιο έργου της ΔΕΥΑΙ, ξεκινάει σύντομα η κατασκευή αποχετευτικών αγωγών ομβρίων στις περιοχές:  Πυρομάγλου – Χατζή – Μακρή – Πλατεία Χατζή – Πυθαγόρα – Πατατούκου (συμβολή με Β. Ηπείρου) – Πασχίδη (στο τέρμα της οδού και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του).

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή των Αμπελοκήπων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει παρέμβει με τα δικά του μέσα το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών κατασκευάζοντας σε αρκετούς δρόμους κυρίως πεζοδρόμια.

 

ΝΕΑ ΖΩΗ

Έργα βελτίωσης της καθημερινότητας  τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της  “ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” με τους κατοίκους  και στην περιοχή της Νέας Ζωής.

Στη Νέα Ζωή έχει ολοκληρωθεί μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά στην κατασκευή της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και η ανακατασκευή των δρόμων ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΛΟΥΡΟΥ. Μάλιστα τα έργα έγιναν ολοκληρωμένα με την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων, κράσπεδα και ασφαλτοστρώσεις. “Ότι έργο κατασκευάζουμε θέλουμε να είναι ποιοτικό και ολοκληρωμένο, ώστε να μη χρειαστεί να το ξαναπληρώσουν οι πολίτες τα επόμενα πολλά χρόνια” , όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Μάλιστα ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι πολλά από τα έργα που κατασκευάζονται στη Νέα Ζωή υλοποιούνται με πόρους του Δήμου που προέρχονται από εισφορά των κατοίκων στις περιοχές επεκτάσεων των σχεδίων πόλης. “Είμαστε η πρώτη Δημοτική Αρχή που επέστρεψε στους πολίτες την εισφορά τους. Για πρώτη φορά τα χρήματα που δίνουν οι πολίτες επιστρέφουν με έργα στους ίδιους”, όπως τόνισε ο Δήμαρχος

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει άλλο ένα δίκτυο ανακατασκευής και ασφαλτοστρώσεων δρόμων από την οδό ΔΑΒΑΚΗ στη Νέα Ζωή, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από εισφορά των κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε τους κατοίκους ότι στο πλαίσιο εγκεκριμένου έργου που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, πρόκειται να ξεκινήσει στη Νέα Ζωή  η κατασκευή ενός εκτεταμένου αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων, συνολικού μήκους 1.000 μ. , για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές των παρεμβάσεων.

Ένα από τα αιτήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της Νέας Ζωής στο Δήμαρχο Ιωαννίνων είναι η κατασκευή νέας παιδικής χαράς στην περιοχή, κάτι που όπως τους διαβεβαίωσε ο κ. Μπέγκας θα υλοποιηθεί καθώς έχει ενταχθεί σε ένα νέο έργο κατασκευής άλλων 26 νέων  παιδικών χαρών.

 

Συνεχίζονται οι επισκέψεις

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται  οι επισκέψεις του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και εκ νέου υποψήφιου, μαζί με τους υποψήφιους της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” . Έτσι σήμερα Παρασκευή το πρωί επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά της Καλούτσιανης, ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τα Ζευγάρια και το Σαββατοκύριακο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου το πρόγραμμα επισκέψεων περιλαμβάνει:

ΚΟΣΜΗΡΑ             ώρα 11.00

ΠΕΔΙΝΗ                  ώρα 12.00

ΜΠΑΦΡΑ               ώρα 19.30

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΙΑ        ώρα  20.30

Την Κυριακή 7 Απριλίου το πρόγραμμα επισκέψεων περιλαμβάνει:

ΚΡΥΑ                   10.30

ΚΡΑΝΟΥΛΑ         11.30

ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟ       12.30

ΑΜΦΙΘΕΑ             19.30

ΠΕΡΑΜΑ                20.30

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments