Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή του Γ. Ζάψα προς τον Περιφερειάρχη για την “κατασκευή της οδού Σ. Νιάρχου”

Επιστολή του Γ. Ζάψα προς τον Περιφερειάρχη για την “κατασκευή της οδού Σ. Νιάρχου”

Την επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη για το θέμα της κατασκευής της οδού «Σταύρου Νιάρχου» δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” Γιώργος Ζάψας.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Προς

Τον

Αξιότιμο Περιφερειάρχη Ηπείρου

Κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη

 

Κύριε Περιφερειάρχη:

Με τα την παρούσα επιστολή επανέρχομαι στο θέμα της κατασκευής της οδού «Σταύρου Νιάρχου», υπολογίζοντας πως ο χρόνος ενδείκνυται για μια συμφωνία στα βασικότερα σημεία, στα οποία εφόσον συμφωνήσουμε και τα αποδεχτείτε θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις του έργου που είναι και το ζητούμενο.

Την θέση μου για την οδό Σταύρου Νιάρχου την κατέθεσα στην συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάρτιο του 2018.

Την υπενθυμίζω: «ναι κατ’ αρχήν στην επανακατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου. Ειδικότερα, η κατηγορία του έργου πρέπει να συνάδει με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης, να είναι ενταγμένη σε έναν υπερκείμενο σχεδιασμό και να γίνουν σχεδιαστικές και τεχνικές βελτιώσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση των πολιτών από και προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), την επικοινωνία των κατοίκων με την πόλη και δεν θα ακυρωθούν οι παρόδιες επαγγελματικές δραστηριότητες…. Καταλήγοντας, ….αλλά και να υπερβούμε όλες τις ενστάσεις μας χωρίς λύση για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου δεν δίνουμε θετική ψήφο».

Κύριε Περιφερειάρχη υπάρχει πάντα χρόνος για βελτιώσεις και για συμφωνία, όταν πρόκειται για το καλό.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις, σας προτείνουμε να μελετήσετε και να προχωρήσετε στην κατασκευή κόμβου στο JUMBO, όπως και στην πρόβλεψη κάθετης σύνδεσης με την είσοδο της πόλης, της υπό κατασκευή οδού Σταύρου Νιάρχου, στο ύψος του κόμβου στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι». Σε δεύτερο χρόνο να μελετηθεί και η κάθετη σύνδεση με την είσοδο της πόλης στον κόμβο της Ανατολής (3ο χλμ. της εθν. Οδού) που σήμερα είναι επικίνδυνος και εκτός προδιαγραφών!

Ιωάννινα, 23/10/2019

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments