Κυριακή , 21 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ

giannena-iek-oaedΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Η επιστολή  του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων προς τους σπουδαστές των ΙΕΚ:

“Χαιρετίζουμε τον αγώνα των σπουδαστών των ΙΕΚ Ιωαννίνων, οι οποίοι με τον αγώνα τους, και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων , σε συντονισμό με τους υπολοίπους σπουδαστές της χώρας και τα ταξικά συνδικάτα, απέσπασαν μια σημαντική απόφαση από τον ΟΑΕΔ. Η απόφαση αφορά στην αναγνώριση της ιδιότητας του ανέργου σε εκείνους τους σπουδαστές που κατά την εγγραφή τους στα ΙΕΚ ήταν παράλληλα γραμμένοι και στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε χωρίς αγώνα. Ήρθε επειδή όλοι μαζί κινητοποιηθήκαμε, κάναμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συμβολικές καταλήψεις, επειδή με τις κινήσεις μας πιέζαμε την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του Οργανισμού. Η απόφαση αυτή ήρθε, επειδή δεν πήγαμε με σκυμμένο το κεφάλι να παρακαλέσουμε για τα αυτονόητα. Πήγαμε αποφασισμένοι να μην δεχτούμε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση στη ζωή μας. Πήγαμε κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε., που πατώντας πάνω στις αποφάσεις που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έφερε μόνο τον τελευταίο μήνα, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και την ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία για το λαό, αλλά ταυτόχρονα το ζεστό χρήμα και τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο με τον αναπτυξιακό.

Η χτεσινή απόφαση του ΟΑΕΔ αποτελεί βάση για περαιτέρω κατακτήσεις και πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των σπουδαστών. Το κλείδωμα της ιδιότητας του ανέργου για κάθε σπουδαστή είναι ημιτελές αν δε συνδυάζεται με απόφαση που θα αναγνωρίζει το διάστημα των σπουδών ως πραγματικό χρόνο ανεργίας, να μη δημιουργούνται συνθήκες ανισοτιμίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση σας καλούμε να συνεχίσετε αμείωτα τη δράση σας. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας. Μόνο ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Σας καλούμε όλους, στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου την επόμενη Πέμπτη 23 Ιούνη, στις 7:00 το απόγευμα στο πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο ενάντια   στην ανεργία, για να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments