Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ:ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ.

Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ:ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ.

20170620_152321Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της με τίτλο” ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ.” επισημαίνει:

“Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο (κρατικός μηχανισμός) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό, όπως είχε προδικάσει από μέρες και η ΝΔ. Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν προσπαθούν να σπείρουν τον εφησυχασμό. Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο κάνει σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη χθεσινή συνάντηση, παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.. Πρότεινε 2576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ  με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική  ευθύνη η  κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Κάνουμε καθαρό στην Κυβέρνηση και στους Δημάρχους ότι δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.

            Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

            Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!) ενώ οι γνωστοί «μηχανισμοί ενημέρωσης» καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους «καταλογιστούν»!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για ακόμα μια φορά θυσιάζουν εργαζόμενους, περιβάλλον και δημόσια υγεία για να αποκτήσει ακόμα περισσότερα κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο. Οι Δημοτικές Αρχές σε Γιάννενα και Ζίτσα, είχαν αποφασίσει την απόλυση των συμβασιούχων πολύ πριν βγει η απόφαση. Κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις πίσω από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υποκριτικά δηλώνουν ότι είναι στο πλάι των εργαζομένων.

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Είναι αυτή που ακόμα και τώρα απαγορεύει στους συμβασιούχους να γράφονται στα σωματεία. Σήμερα πιέζονται από τον αγώνα τον εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο θα τα διπλώσουν και θα ανακαλύψουν πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Η διοίκηση του Σωματείου μας, αποπροσανατολίζει τον αγώνα. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να επικυρώσει τη συνεργασία με άλλα κυβερνητικά εργοδοτικά σωματεία, να προβάλει στόχους πάλης άσχετους με την εργατική τάξη. Να θολώσει την κατάσταση για να αφήσει αλώβητες τις δημοτικές αρχές του Νομού και τις ευθύνες που φέρουν.

  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ με όλες μας τις δυνάμεις, την ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουνίου στην ΑΕΡΓΙΑ. 

Κανένας δεν πάει στην δουλειά όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΣΙΟΥΧΟΥ.

– Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments