Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιτροπή Αγώνα Χατζηκώστα: “Μόνο οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα”

Επιτροπή Αγώνα Χατζηκώστα: “Μόνο οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα”

Σε ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα Χατζηκώστα αναφέρονται τα εξής:

Οι συνάδελφοι στην τραπεζαρία μόνιμοι και συμβασιούχοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση, δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες! Ζουν την …επιστροφή στην κανονικότητα!!! Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η υποχρηματοδότηση , η έλλειψη προσωπικού, η πολιτική που θεωρεί το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία κόστος, που το μετατρέπει σε ακριβό εμπόρευμα, δεν κρύβεται ούτε φτιασιδώνεται!

Γι αυτό από την Δευτέρα 28/5 οι συνάδελφοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Ενώ η Διοίκηση και το υπουργείο Υγείας γνώριζε από καιρό το πρόβλημα προτεραιότητα έδινε στην υλοποίηση των αντιλαϊκής πολιτικής, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, κι όχι στις ανάγκες και δικαιώματα των εργαζομένων.! Ο Διοικητής αμφισβήτησε το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται χωρίς την άδεια του! Κάτω από την πίεση της επίσχεσης  των μόνιμων τραπεζοκόμων , η Διοίκηση του Νοσοκομείου έτρεξε την πρόσληψη  συμβασιούχων τραπεζοκόμων. 

Το πρόβλημα φυσικά δεν λύνεται.

Χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δε μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια και επαρκώς  το Νοσοκομείο.  Χωρίς μόνιμο προσωπικό δε μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των αναγκών των ασθενών και των επιτευγμάτων της επιστήμης.

Ενημερώνουμε τη Διοίκηση ότι ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο δουλεύουν χωρίς ρεπό , όσο κάνουν παραπάνω  από το νόμιμο όριο απλήρωτες εφημερίες , όσο κλινικές λειτουργούν με οριακό προσωπικό, όσο το Νοσοκομείο λειτουργεί με επικουρικό προσωπικό, όσο υπάρχουν εντέλλεσθε. Ενημερώνουμε τη Διοίκηση και κάθε ενδιαφερόμενο ότι κανενός την άδεια δε πρόκειται να ζητήσουμε!

Η πλειοψηφία του Σωματείου έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση του Σωματείου που δεν οργανώνει την απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας! Το Διοικητικό Συμβούλιο δε συνεδριάζει καν γιατί φαίνεται πως έχουν άλλες….υποχρεώσεις οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι…

Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη τη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Είναι καιρός να σταματήσουμε να καθόμαστε “..στα αυγά μας”. Μόνο η οργάνωση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας με βάση τις ανάγκες μας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή ούτε η επόμενη δε θα μας λύσει τα προβλήματα. Καμία αναμονή, καμία συνδιαλλαγή με τις εκάστοτε διοικήσεις. Μαζικοποιούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, δίνουμε το χέρι σε όποιον αντιστέκεται και παλεύει για τα δικαιώματα του.

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας.
  • Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους. Δουλειά με αξιοπρέπεια!

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments