Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων-Ανάλγητη και εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση του ΟΑΕΔ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων-Ανάλγητη και εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση του ΟΑΕΔ

FOTO1Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του ΕΚΙ για την παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών των ΙΕΚ στον ΟΑΕΔ και την Περιφέρεια Ηπείρου,τονίζεται:

“Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με απόφαση του, συμμετείχε σήμερα στην  οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διαγραφούν από τα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να μειώσει, στα χαρτιά, τα τεράστια ποσά ανεργίας αλλά ταυτόχρονα να χάσουν οι σπουδαστές τις ελάχιστες παροχές που δικαιούνται ως άνεργοι. Η συγκυβέρνηση εκμεταλλεύεται νομοθεσίες που ψήφισαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να διαγράψει τους σπουδαστές που κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν χρεωμένοι με τα επιδόματα ανεργίας που τυχόν έπαιρναν, να απολυθούν σε περίπτωση που βρήκαν κάποια δουλειά με τα μόρια της ανεργίας ή να πεταχτούν έξω από πίνακες κατάταξης σε διάφορα προγράμματα.

Είναι ανάλγητη και εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση του ΟΑΕΔ πως “ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας”. Είναι εκατοντάδες οι σπουδαστές που για να μπορέσουν να σπουδάσουν εργάζονται, και είναι χιλιάδες οι σπουδαστές που είναι άνεργοι και δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου απέναντι στους σπουδαστές και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ότι έτσι επιβάλει ο Νόμος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους του Νομού μας.

Η κυβέρνηση που δεν λαμβάνει απολύτως καμία μέριμνα για να προστατεύσει τους σπουδαστές των ΙΕΚ είναι απαράδεκτο τώρα να διαχωρίζει τους σπουδαστές σε άνεργους και μη.

Εξίσου απαράδεκτη ήταν και η αντιμετώπιση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, η οποία προσπάθησε να απομακρύνει με την ασφάλεια κτιρίου τους εκπροσώπους των σπουδαστών και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την ώρα που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Καλούμε τώρα την Κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΔΣ του ΟΑΕΔ να βάλουν τέρμα στο κυνηγητό των ανέργων σπουδαστών να μην διανοηθούν να προχωρήσουν στη διαγραφή των σπουδαστών από τα μητρώα ανεργίας. ”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments