Τετάρτη , 13 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες 2019 του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες 2019 του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Με σημαντική αύξηση της συμμετοχής ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων του νομού Ιωαννίνων.

Απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία  (ΔΑΣ) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Για το ΔΣ ψήφισαν 279 (από 246 το 2017), 5 άκυρα – λευκα. πήρε 256 ψήφους (από 232 το 2017) και κατέλαβε και τις επτά έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Για αντιπροσώπους στο εργατικό και την Ομοσπονδία ψήφισαν 277 ( από 238 το 2017), 8 άκυρα – λευκά. Η ΔΑΣ έλαβε 251 ψήφους ( από 222 το 2017 ) και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους στο εργατικό (από 5 το 2017) και 3 αντιπροσώπους στην ομοσπονδία (από 2 το 2017).

Η παράταξη ΛΑΤΖΑ  έλαβε 18 ψήφους (από 13 το 2017)  για το ΔΣ και 18 ψήφους

( από 14 το 2017) για το Εργατικό Κέντρο χωρίς να εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ χαιρετίζουν  τους συναδέλφους που με την αγωνιστική τους ψήφο, με την οργάνωση τους στο Σωματείο στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα πως ένας είναι ο δρόμος για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση, ο δρόμος του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, προτάσσοντας τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και των οικογενειών μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Η συμμετοχή δείχνει πως οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται και στηρίζουν το Σωματείο, τον προσανατολισμό του αγώνα του, τις διεκδικήσεις που προβάλλει, τη σταθερή του παρέμβαση του στους χώρους δουλειάς . Είναι η καλύτερη απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ που τις ίδιες μέρες των εκλογών του σωματείου μας επιχείρησε να πραγματοποιήσει συνέδριο  “σικέ” με νόθους, διευθυντές και εργοδότες.

Τέλος, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες είναι η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία που δεσπόζει στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στη λογική που σου λέει να σκύψεις κι άλλο το κεφάλι, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια.

Χαιρετίζουμε επίσης τη προσέλευση ξενοδοχοϋπαλλήλων που για πρώτη φορά συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου μετά και τη διάλυση του εργοδοτικού Σωματείου των  Ξενοδ/λων.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments