Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ερώτηση του Γ.Στύλιου(ΝΔ) και δέσμευση του  Υπουργού Οικονομικών για την μη αύξηση του Ειδικού ΦόρουΚατανάλωσης στα καύσιμα.

Ερώτηση του Γ.Στύλιου(ΝΔ) και δέσμευση του  Υπουργού Οικονομικών για την μη αύξηση του Ειδικού ΦόρουΚατανάλωσης στα καύσιμα.

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Με επίκαιρη ερώτησή του, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, δέσμευσε τον  Υπουργό Οικονομικών ότι δεν εξετάζεται καμίααύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσηςστα καύσιμα για το 2016. Ειδικότερα, ο κος Στύλιος τόνισε ότι εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη καταβληθεί για το 2016 μια τέτοια αύξηση ουσιαστικά θα χρησιμοποιούνταν από την πλευρά της Κυβέρνησης ως ισοδύναμο.

Απαντώντας, ο  αναπληρωτής υπουργός κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι καμία μεταβολή δεν εξετάζεται για το 2016,ενώ παράλληλα δήλωσε ρητά ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ως ισοδύναμο μια πιθανή αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι για το 2017 εξετάζεται η μείωση των τελών κυκλοφορίας και η ενσωμάτωση μέρους τους στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments