Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ευχές από τον ΕΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ για ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο ποδοσφαιριστή Στέφανο Γεράση του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Προτεραιότητα η προστασία της υγείας των αθλουμένων στα ερασιτεχνικά σωματεία, με έμφαση στην πρόληψη

Ευχές από τον ΕΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ για ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο ποδοσφαιριστή Στέφανο Γεράση του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Προτεραιότητα η προστασία της υγείας των αθλουμένων στα ερασιτεχνικά σωματεία, με έμφαση στην πρόληψη

αρχείο λήψης (5)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση του Ε.Α.Σ. ΜΑΧΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ εκφράζονται ευχές για ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο ποδοσφαιριστή Στέφανο Γεράση του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου και επισημαίνεται επίσης ότι “η προστασία της υγείας των αθλουμένων στα ερασιτεχνικά σωματεία, με έμφαση στην πρόληψη, θα έπρεπε να είναι πρώτιστη προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο του ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο., Ε.Π.Σ.), με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος.” Η ανακοίνωση του ΕΑΣ ΜΑΧΗΤΗ είναι η ακόλουθη:

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές του Ε.Α.Σ. ΜΑΧΗΤΗ Ιωαννίνων ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο ποδοσφαιριστή Στέφανο Γεράση του ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και την οικογένειά του.

Η προστασία της υγείας των αθλουμένων στα ερασιτεχνικά σωματεία, με έμφαση στην πρόληψη, θα έπρεπε να είναι πρώτιστη προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο του ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο., Ε.Π.Σ.), με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, απ’ τη μία οι κυβερνήσεις ποτέ δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, κι απ’ την άλλη η ΕΠΟ, όταν πριν από λίγα χρόνια εφάρμοσε το σχέδιο για την Κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών επέβαλε χαράτσι 30 ευρώ για κάθε αθλητή βάσει σύμβασης ιδιωτικής τράπεζας – χορηγού της.

Είναι απαράδεκτο η προστασία της υγείας και ο προαθλητικός έλεγχος να θεωρείται ατομική ευθύνη, συνοδευόμενη κιόλας από δυσβάστακτα έξοδα για τους αθλητές και τους γονείς τους, ακόμη και για τις πιο στοιχειώδεις εξετάσεις.

Αυτό βέβαια είναι μόνο ένα από τα «στραβά» του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Αυτό που βλέπουμε συνολικά, είναι ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να φυτοζωεί, τους ερασιτέχνες παράγοντες να «φτύνουν αίμα» για να κρατήσουν όρθιες τις ομάδες τους ξοδεύοντας υπέρογκα και παράλογα ποσά, χορηγούς να βρίσκουν έδαφος για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, γήπεδα και εγκαταστάσεις να ρημάζουν, αθλητές να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Την ίδια ώρα κράτος και ΕΠΟ δίνουν γη και ύδωρ στις ΠΑΕ, παρέχουν τζάμπα τεράστιες εκτάσεις για γήπεδα, εξασφαλίζουν φοροαπαλλαγές και μια σειρά άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους, αδιαφορώντας πλήρως για  τον ερασιτεχνικό και το σχολικό αθλητισμό.

Ο Εργατικός Αθλητικός Σύλλογος ΜΑΧΗΤΗΣ ιδρύθηκε το 2105 με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων της πόλης μας, χάρη στο μεράκι και την αγάπη για το ποδόσφαιρο δεκάδων μελών τους. Στόχος μας, όχι μόνο να δώσουμε τη δυνατότητα σε εργάτες και στα παιδιά τους να αθληθούν χωρίς κόστος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και να παλέψουμε μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα, μαζί με κάθε έναν που αγανακτεί με τη σημερινή κατάσταση του ποδοσφαίρου μας, για το ερασιτεχνικό που ονειρευόμαστε, που μας αξίζει και που μπορούμε να έχουμε στον 21ο αιώνα.

Για εμάς ερασιτεχνικός αθλητισμός σημαίνει να παρέχεται σε όλο το λαό και τα παιδιά του η δυνατότητα να αθλούνται απρόσκοπτα, σε ασφαλείς και ποιοτικές εγκαταστάσεις, χωρίς κόστος. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, είναι κοινωνικό αγαθό, είναι πηγή υγείας. Δεν ανεχόμαστε να γίνεται πηγή κέδρους και πλουτισμού για λίγους «μεγάλους», την ώρα που εμείς τσακιζόμαστε σε γήπεδα – νταμάρια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ:

  • Καθιέρωση με κρατική ευθύνη της κάρτας υγείας του αθλητή, με δωρεάν εξετάσεις ανά 2 χρόνια.
  • Δωρεάν γιατροί εξειδικευμένοι με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό σε όλα τα γήπεδα, με κάλυψη του κόστους από το κράτος, την ΕΠΟ, την ΕΠΣΗΠ.
  • Σύγχρονα γήπεδα για την άθληση της νεολαίας και των εργατών.
  • Τα χρήματα που παίρνονται από τις λαϊκές οικογένειες με τη φορολογία, τα δημοτικά τέλη κ.α., να σταματήσουν να γίνονται ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ΠΑΕ και να αξιοποιηθούν για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για δωρεάν μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

 

 

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments