Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΖΑΓΟΡΙ: Οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώθηκαν για το Κτηματολόγιο, ακολουθούν συναντήσεις στα χωριά

ΖΑΓΟΡΙ: Οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώθηκαν για το Κτηματολόγιο, ακολουθούν συναντήσεις στα χωριά

–Από Χάρης Δάφλος–

Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για την προετοιμασία (δικαιολογητικά και διαδικασία) υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο παρείχαν στους προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζαγορίου,  εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε.-ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΣ» η οποία έχει αναλάβει το έργο  σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου.

Οι δηλώσεις για το Κτηματολόγιο θα διαρκέσουν ένα τρίμηνο, από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019 και για τους κατοίκους εξωτερικού για ένα εξάμηνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Ιουλίου στο Δημαρχείο στους Ασπραγγέλους και η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, Κων/νος Τσαβδάρογλου και Βασιλεία Τσαβδάρογλου, αλλά και η συνεργάτιδά της Δροσούλα Τσουμάνη, απάντησαν και σε ερωτήσεις των παρισταμένων για την όλη διαδικασία και όσα απαιτούνται, ώστε  να προετοιμαστούν κατάλληλα οι ίδιοι για όσα αφορούν τα δημοτικά ακίνητα που πρέπει να δηλωθούν, αλλά και για το πώς θα κατευθύνουν τους ιδιοκτήτες για την υποβολή των δηλώσεων.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Τσαβδάρογλου, το κεντρικό γραφείο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο συλλογής των δηλώσεων Κτηματολογίου βρίσκεται στα Γιάννινα στο κτιριακό συγκρότημα της Ριζαρείου, αλλά θα λειτουργήσει και παράρτημα στo Δήμο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολίτες του Ζαγορίου, το σχετικό πρόγραμμα για τον Αύγουστο θα ανακοινωθεί άμεσα.

Για τα ακίνητα το τέλος κτηματογράφησης είναι 35 ευρώ ανά δικαίωμα για κύριο χώρο (διαμέρισμα, κατάστημα οικόπεδο κλπ) και 20 ευρώ για βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώρους στάθμευσης). «Είναι καθήκον μας να εμπνεύσουμε τον πολίτη  του Ζαγορίου να συμμετέχει, η συμμετοχή δεν θα δημιουργήσει προβλήματα και όπου υπάρχουν θα αναδειχθούν και θα λυθούν», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Τσαβδάρογλου, ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την παρουσία του και την όλη συνδρομή του στην προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εταιρείας και των Τοπικών Κοινοτήτων στην πρώτη αυτή συνάντηση, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και αναγκαία διαδικασία στην οποία ο Δήμος μετέχει ενεργά και για να συνδράμει στην ενημέρωση των ιδιοκτητών, αλλά και για να δηλώσει όλα τα δημοτικά ακίνητα». Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των Τ.Κ. να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, για να μην μείνει αδήλωτο κανένα ακίνητο του Δήμου.

Επειδή πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη διαδικασία σε ότι αφορά το Δήμο, έχει ανατεθεί ήδη το έργο της συλλογής στοιχείων που αφορούν τη δημοτική περιουσία σε αντίστοιχο τεχνικό γραφείο το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση, όπως και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου. Παρόντες ήταν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Άγγελος Αρμένης και Δημήτρης Εξάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Ζαρκάδας και φυσικά, εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments