Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΖΑΓΟΡΙ: Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων πριν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

ΖΑΓΟΡΙ: Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων πριν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιο παραμένει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ζαγόρι μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο με τα πολλά πανηγύρια σε διάφορα χωριά του. Θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, βραδιά έντεχνης και λαϊκής μουσικής, πάρτι νεολαίας, συναυλίες, εργαστήρια, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 για παιδιά στο Σκαμνέλι, παρουσιάσεις του βιβλίου του Κρίστοφερ Κινγκ «Ηπειρωτικό Μοιρολόι» στον Ελαφότοπο, το Πάπιγκο και τη Βίτσα , εκδήλωση για το περιοδικό «Το Ζαγόρι μας» στη Λάιστα, Γιορτή του Κυνηγετικού Συλλόγου στους Μηλιωτάδες. Όλα αυτά και άλλες εκδηλώσεις από 8 έως και 13 Αυγούστου.

Πέμπτη 8 Αυγούστου

-Πάπιγκο: Παράσταση κουκλοθέατρου από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσινόκηπος» με το έργο «Ο μωβ κούκος». Συνδιοργάνωση Δήμος και Εξωραϊστικός Σύλλογος.

-Σκαμνέλι: Βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου με τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη.

-Βίτσα: 12ο  Καλλιτεχνικό εργαστήρι για έφηβους και ενήλικες με θέμα: «Graffiti Dumpsters- Βάφουμε τους κάδους σκουπιδιών του χωριού μας»

Συντονίστρια: Χαρά Μπουντούρη Ώρα έναρξης: 11:00π.μ.

-Μουσικοκινητικές ιστορίες για μικρά παιδιά Εμψυχώτρια: Βίκυ Βάββα  Θεατροπαιδαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων

Ώρα έναρξης: 11:00π.μ Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

Παρασκευή 9 Αυγούστου

-Ελαφότοπος: Παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστοφερ Κινγκ «Ηπειρωτικό Μοιρολόι» στις 8 το βράδυ στην πλατεία του χωριού. Συνδιοργάνωση Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ελαφοτόπου και Αθλητικού Ομίλου Ελαφοτόπου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και βραβεύσεις παλαιών οργανοπαικτών παραδοσιακής μουσικής.

Σάββατο 10 Αυγούστου

-Ασπράγγελοι: Εκδήλωση αφιερωμένη στα 40 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου.

-Μηλιωτάδες: Παράσταση κουκλοθέατρου από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσινόκηπος» με το έργο «Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο». Συνδιοργάνωση Δήμος και Πολιτιστικός Σύλλογος.

-Πάπιγκο: Ο Κρίστοφερ Κινγκ παρουσιάζει το βιβλίο του «Ηπειρωτικό μοιρολόι». Εξωραϊστικός Σύλλογος.

-Βίτσα: Φρέσκο, δροσερό, διασκεδαστικό LIVE  με το σχήμα Banda Morena. Συνδιοργάνωση Δήμος Ζαγορίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

Νεγάδες: Ημερήσιο πανηγύρι με το συγκρότημα του Μιχάλη Μπραχόπουλου στην πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, μετά την θεία λειτουργία στην Αγία Τριάδα.

-Τσεπέλοβο: Πάρτι στο «Σελιό»από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Σάββατο 10& Κυριακή 11 Αυγούστου

 -Σκαμνέλι: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 για παιδιά 7-17 ετών. Πολιτιστικός Σύλλογος.

Σάββατο 10-Τετάρτη 14 Αυγούστου 
-Ελαφότοπος: 9α Γκάρτζεια, με ορειβατική πορεία και αγώνες στίβου.

Κυριακή 11 Αυγούστου;

-Λαϊστα: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ζαγορίου (ΙΛΕΖ) και στο περιοδικό «Το Ζαγόρι μας» που εκδίδει. Συνδιοργάνωση Δήμου Ζαγορίου  με την Ένωση Ζαγορισίων, τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάιστας.

-Μηλιωτάδες: «Γιορτή Κυνηγού» από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαγορίου (έναρξη 12 το μεσημέρι) στη θέση «Παναγιά».

-Καλουτά: Ημερήσιο γλέντι από τον Σύλλογο Καλωταίων και Φίλων Αυτών.

-Βίτσα: Κουκλο- καλοκαιρινό Εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας για παιδιά από 4 έως 104 χρονών. Εμψύχωση: Σωκράτης Παππάς (Antrala puppet theater). Ώρα έναρξης: 11:00π.μ.

Παράσταση κουκλοθέατρου «Μα –γυρεύοντας με τον Antonio Jimenez de la Salsa” από την ομάδα «Antrala Puppet Theater».

Ώρα έναρξης: 20:00μ.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

-Νεγάδες: Αφήγηση παραμυθιών (έναρξη 8 μ.μ.) στην πλατεία του χωριού. Πολιτιστικός Σύλλογος.

-Σκαμνέλι: Ετήσια πεζοπορία του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δευτέρα 12 Αυγούστου

-Σκαμνέλι: Θεατρικές παραστάσεις  από το θέατρο «Έκφραση» σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ζαγορίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στις 8:00 το βράδυ από την παιδική σκηνή «Ο Μικρός Πρίγκηπας» και στις 9:30 το βράδυ από την κεντρική σκηνή το έργο «Caveman».

Τρίτη 13 Αυγούστου

-Βίτσα: Ο Κρίστοφερ Κινγκ παρουσιάζει το βιβλίο του «Ηπειρώτικο Μοιρολόι» στο κτήριο Βελογιάννη στην Άνω Βίτσα. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

-Άνω Πεδινά: Πάρτι νεολαίας στην πλατεία του χωριού. Πολιτιστικός Σύλλογος.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments