Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ημερίδα από το εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας – «Εξερευνώντας τις δυναμικές των υπαίθριων περιβαλλόντων μάθησης και παιχνιδιού»

Ημερίδα από το εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας – «Εξερευνώντας τις δυναμικές των υπαίθριων περιβαλλόντων μάθησης και παιχνιδιού»

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ώρα 16:30, Ημερίδα με θέμα: «Εξερευνώντας τις δυναμικές των υπαίθριων περιβαλλόντων μάθησης και παιχνιδιού» Στόχος της Ημερίδας είναι η προβολή καινοτόμων προοπτικών, πρακτικών και ερευνών σε σχέση με το παιχνίδι και τη μάθηση σε υπαίθρια περιβάλλοντα, όπως και τη δημιουργία ευκαιριών για επαφή με τη φύση και το περιβάλλον στα σύγχρονα αστικά κέντρα Στο πλαίσιο της Ημερίδας και πριν την έναρξή της θα πραγματοποιηθούν δύο Εργαστήρια. Το πρώτο Εργαστήριο με τίτλο: «Θέλω να βγω έξω, αλλά μπορώ;» έχει ως αντικείμενο τις προσφερόμενες δυνατότητες στον χώρο της αυλής του σχολείου, ενώ στόχος του δεύτερου Εργαστηρίου με τίτλο: «Είμαι έτοιμος να βγω έξω βρέξει – χιονίσει…» θα είναι η ανάπτυξη σχεδίων δράσης σύμφωνα με την «Παιδαγωγική του Δάσους». Η συνοπτική παρουσίαση και ανασκόπηση των Εργαστηρίων θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση της Ημερίδας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/-τριες και γονείς . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Ημερίδα ή να εγγραφούν στον χώρο της εκδήλωσης. Η συμμετοχή στα Εργαστήρια και στην Ημερίδα είναι δωρεάν. Μετά το πέρας της Ημερίδας θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments