Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η απάντηση του δήμου Ιωαννιτών για την διαχείριση λυματολάσπης

Η απάντηση του δήμου Ιωαννιτών για την διαχείριση λυματολάσπης

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή»παραμένοντας αμήχανη στο δημιουργικό έργο της  Δημοτικής Αρχής μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας της, όπως υποσχεθήκαμε, επιμένει στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι εκλογές τελείωσαν.

Ο πολιτικός μας πολιτισμός προέτρεψε επανειλημμένα τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να ζητήσει συνεργασία και ενημέρωση από τη Δημοτική μας Αρχή για όποιο θέμα επιθυμεί. Εκείνος όμως συνεχίζει όμως να αγνοεί τους πολιτικούς προϊσταμένους και να αναζητά ενημέρωση από τον υπηρεσιακό μηχανισμό.

Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα για τη διαχείριση της λυματολάσπης κάνουμε αρχικά γνωστό ότι αφορά ποσότητες οι οποίες βρίσκονται εναποθετημένες στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού πολύ πριν αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου, με τη δική μας Δημοτική Αρχή να βρίσκει μετά από πολύ κόπο το απαραίτητο κονδύλι για να τη διαχειριστεί. Βρίσκεται δε εναποθετημένη σε οικόπεδο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, έργο που κι αυτό κατάφερε να ξεμπλοκάρει η δική μας Δημοτική Αρχή και οδεύει προς την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Τέλος, πρέπει να γίνει σαφές ότι οι μελέτες των έργων  του Δήμου και των Νομικών  Προσώπων του εκπονούνται και θεωρούνται από τον υπηρεσιακό μηχανισμό, ο οποίος φέρει και την πλήρη ευθύνη αυτών. Ουδεμία ανάμειξη έχει η πολιτική  ηγεσία.

Έχει στοιχεία η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή»ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ αναμίχθηκε στην μελέτη για το συγκεκριμένο έργο και για ποιο λόγο να αναμιχθεί;

Ποιος είναι ο “ειδικός”  της συγκεκριμένης παράταξης ο οποίος αξιολογεί και κρίνει  την αξιοπιστία της μελέτης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ;

Οι επιστολές του Δημάρχου προς τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων έχουν ως μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση της έννοιας του σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας ενός Δημόσιου Οργανισμού. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι  είναι οι επικεφαλής των οργανισμών και φέρουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους.

Γιατί η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» επιμένει στην άρνηση συνεργασίας με τους πολιτικούς προϊσταμένους της Δημοτικής Αρχής παρότι  τους έχει προταθεί επανειλημμένος πρώτα και κύρια από τον ίδιο το Δήμαρχο;

Ακόμα περιμένουμε απάντηση…

Δεν παρακολουθούμε τα μικροπρεπή σενάρια συνωμοσίας, συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία ώρα αρχοντικά και δημιουργικά.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments