Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρονται τα εξής:

1.                   Η  Λαϊκή Συσπείρωση έχει αιτηθεί στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα  της φοιτητικής στέγασης στην Ήπειρο ως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές για την εκκίνηση αλλά και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους. Προβλήματα που γεννά και γιγαντώνει η  εχθρική για την κάλυψη των φοιτητικών αναγκών κρατική πολιτική  της διαρκούς υποχρηματοδότησης, της προώθησης των ΣΔΙΤ στο χώρο της Εκπαίδευσης που καθιστά τους φοιτητές πελάτες ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και της μη επιλεξιμότητας έργων στήριξης της φοιτητικής μέριμνας από την Περιφέρεια. Την ίδια στιγμή βέβαια η περιφερειακή αρχή εγκρίνει σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συντήρηση ναών παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της αλλά αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού. Στηρίζοντας τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τους φοιτητές που θα παραβρεθούν στο Π.Σ. , θα ζητήσουμε την απόφαση έμπρακτης στήριξης των φοιτητικών αιτημάτων.

2.                   Στο θέμα  για την ΠΝΠ ενάντια στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, η ΛΣ προσέρχεται στη συζήτηση με κεντρικό αίτημα την στήριξη του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ επειδή αυτό υπηρετεί την θεραπευτική φιλοσοφία και πρακτική των στεγνών προγραμμάτων που αντιλαμβάνονται τη θεραπεία ως πλήρη αποχωρισμό από τις εξαρτήσεις σε αντίθεση με τα προγράμματα υποκατάστατων που αποτελούν την συνέχιση της εξάρτησης με άλλες ουσίες και δεν αποτελούν θεραπεία αλλά διαχείριση της βλάβης. Στην υπόθεση του ΚΕΘΕΑ το κύριο δεν είναι ο τρόπος δηλ. η αυταρχικότητα της  ΠΝΠ της κυβέρνησης, αλλά το γιατί επιλέγεται από την κυβέρνηση η ΠΝΠ. Μοναδικός τρόπος να απαντηθεί το γιατί είναι να εστιάσει κανείς  στην  πολιτική της ΕΕ για τις εξαρτήσεις η οποία βασίζεται στον αντιεπιστημονικό ορισμό ότι η εξάρτηση αποτελεί «χρόνια, υποτροπιάζουσα αυτοπροκαλούμενη νόσο» ορισμός που στέκεται εχθρικά απέναντι στα στεγνά προγράμματα, υπηρετεί την ιατρικοποίηση της εξάρτησης, προάγει ως λύση τα υποκατάστατα, εξυπηρετώντας την δράση και την κερδοφορία μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και έχει υπηρετηθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις που προσπάθησαν  να άρουν το αυτοδιοίκητη του ΚΕΘΕΑ το 2002, το 2007 και το 2011. Ο έλεγχος του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση, υπηρετεί την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του, γιατί στέκεται ενάντια στην αντιναρκωτική πολιτική της ΕΕ.

3.                   Ψηφίζουμε θετικά στην πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου να συζητηθεί το προσφυγικό σε ξεχωριστή συνεδρίαση του ΠΣ, καταδικάζοντας το περιεχόμενο των θέσεων που δημοσίευσε η παράταξη. Θέσεις που προκύπτουν από την αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες την  τοποθετούν στο ίδιο κάδρο με την περιφερειακή αρχή του κ.Καχριμάνη και την ΕΝΠΕ στο ζήτημα αντιμετώπισης του προσφυγικού. Η αποδοχή της  πολιτικής εγκλωβισμού των προσφύγων στην χώρα μας, λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς καμιά αναφορά στις αιτίες που δημιουργούν το προσφυγικό δράμα, με εθνικιστικές αναφορές περί ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που προκαλούν οι πρόσφυγες και όχι η ενεργή εμπλοκή της χώρας στους θανατηφόρους ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ, οδηγούν σε έκφραση αντιδραστικών-απάνθρωπων θέσεων τους Ορίζοντες Ηπείρου όπως το να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες ως κίνδυνος ή το πολύ ως ευκαιρία για «αντισταθμιστικά οφέλη» και πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού, να ζητείται μέχρι και ο έλεγχος του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αφαιρώντας βασικές έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αντιμετώπιση τους ως αυτονόητες το 2020, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική καταστολής της ΝΔ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments